Xàtiva rep una subvenció de 8.000 euros per al foment de la participació ciutadana

En els darrers mesos s’ha realitzat un ingent treballar per tal d’actualitzar el cens d’associacions municipals, desactualitzat des de de feia dècades

L’Ajuntament de Xàtiva ha rebut una subvenció de 8.000 euros procedent de la Generalitat Valenciana i la Diputació de València per a la promoció i el foment de la participació ciutadana, gràcies al projecte «Xàtiva ciutat d’associacions». Cal destacar que Xàtiva ha aconseguit la màxima puntuació, i per tant, el màxim import al que podia aspirar en aquesta convocatòria.

«Per a nosaltres és necessari afavorir la participació ciutadana entre les associacions municipals. És indispensable comptar amb una bona informació per a que qualsevol persona que tinga dubtes puga accedir a les associacions de Xàtiva», ha manifestat la regidora de Participació Ciutadana Lena Baraza.

Fins al moment, l’Ajuntament de Xàtiva tenia un registre d’associacions que es trobava molt desactualitzat, amb moltes d’elles amb canvi de dades de contacte i altres inoperatives o fins i tot desaparegudes. Durant els darrers mesos s’ha dut a terme un gran treball per tal d’intentar d’arribar a les diferents associacions i actualitzar tota la informació. «Ens ha costat molta feina però és un exercici de responsabilitat i d’organització per a mantindre el contacte amb les diferents associacions», ha manifestat Baraza.

La intenció és crear un Portal d’Associacions per tal de qualsevol ciutadà o ciutadana de Xàtiva puga entrar a un lloc web en el que poder veure les diferents associacions i discernir-les per tipologies. «Això serà molt beneficiós per a les pròpies associacions, perquè des de l’Administració hem d’afavorir que puguen arribar a totes aquelles persones interessades en el tema amb el qual treballen» ha indicat la regidora de Participació.

No hay comentarios

Dejar respuesta