Xàtiva rep el premi Cavanilles de Turisme

En el matí d’ahir, l’Associació Valenciana de Periodistes i Escriptors de Turisme (AVPYETUR) va fer lliurament del Premi Cavanilles de Turisme a la ciutat de Xàtiva, en un acte celebrat al saló de plenaris de l’Ajuntament.

L’alcalde Roger Cerdà ha rebut el guardó de mans del president d’aquesta associació, el periodista José Antonio Calabuig, davant la presència del secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme (AVT), Francesc Colomer i de la regidora de Turisme, Mariola Sanchis.

L’aposta de Xàtiva per la defensa i la promoció del seu valuós patrimoni històric-artístic, de la seua cultura i de les seues tradicions, com a base de la seua aposta pel turisme és el principal motiu pel qual l’associació ha concedit el premi Cavanilles. Els representants municipals, encapçalats per l’alcalde Roger Cerdà, s’han mostrat orgullosos d’una distinció important que abans han rebut ciutats com Peníscola o empreses com Baleària. Cerdà considera que el premi Cavanilles dóna ales per aconseguir l’objectiu que el turisme siga una font de riquesa i poder crear una autèntica indústria turística.

Per la seua part els responsables de AVPYETUR han fet una crida pel treball coordinat entre empreses i administracions de cara a iniciar el procés pel qual la UNESCO puga reconèixer a Xàtiva com a Patrimoni de la Humanitat. En aquest sentit, han destacat la importància del centre històric, declarat Bé d’Interès Cultural.

Hores abans del lliurament del premi Cavanilles, l’alcalde va inaugurar la jornada sobre competitivitat i innovació turística que es va celebrar a la Casa de Cultura organitzada per l’Agència Valenciana de Turisme, en col·laboració amb el Consell de Cambres de Comerç de la Comunitat Valenciana.

Segons va assegurar, «és molt significatiu i important per a nosaltres que se’ns tinga en compte a l’hora d’organitzar una jornada sobre competitivitat i innovació turística, ja que la nostra ciutat es troba en el camí de formació del que ha de ser una veritable indústria turística local».

No hay comentarios

Dejar respuesta