Xàtiva reobri les instal·lacions i els espais municipals amb algunes restriccions

Es recupera l’activitat i es tornaran a obrir al públic parcs, jardins i emplaçaments culturals i esportius amb limitacions d’aforament

L’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa per tal d’anunciar que a partir d’aquest dimecres 2 de desembre s’alleujaran les mesures restrictives que s’havien dut a terme durant tot el mes de novembre, reobrint els espais públics i municipals amb algunes limitacions puntuals i específiques, i adaptant-se a la normativa vigent estipulada per la Generalitat Valenciana.

«Aquesta decisió va entrar a vigor com a conseqüència de que les xifres havien crescut de manera excessiva i accelerada, i per evitar un possible tancament perimetral de la ciutat. Aquest risc ja s’ha superat i ha possibilitat que comencem a plantejar-nos com desenvolupar les activitats a partir d’aquest moment», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha incidit en que «hem aconseguit reduir les xifres i per això hem decidit adaptar-nos a la normativa autonòmica, que era menys restrictiva que la que hem aplicat a Xàtiva durant aquests trenta dies».

El ban, que es farà públic al llarg de demà i entrarà en vigor el dimecres 2 de desembre, posarà fi a la suspensió de les activitats de naturalesa sociocultural, turística, esportiva, formativa i lúdic-festiva i ordenarà la reobertura d’espais com ara la Casa de la Cultura, Casa de la Joventut, Casa de les Dones, Espai Cultural Sant Domènec, Arxiu, Biblioteca, Centre Cultural de Xàtiva (CCX), Poliesportiu de les Pereres, camps de futbol de la Murta i Paquito Coloma, pavellons esportius de voleibol i Francisco Ballester, Oficina de Turisme, Espai Borja, museus municipals (Almodí, Belles Arts, Corpus i Faller), Gran Teatre de Xàtiva, pista de pàdel d’Annauir, Skatepark i dependències municipals del Carrer Engai.

D’altra banda, romandran encara tancades les pistes esportives urbanes d’Ausiàs March i de la Plaça de la Constitució (barri del Carme), el Centre Social de Joventut Oci i Cultura (JOC), el gimnàs del Poliesportiu de Les Pereres i els centres socials de majors de la Plaça Roca i d’Abú Masaifa.

A més a més, els espais públics dedicats a la prestació de serveis que no es van veure afectats pel tancament preventiu (Conservatori, Cementeri i Castell) romandran oberts amb les mesures de limitació d’aforament previstes per la resolució del 2 de novembre de la Generalitat Valenciana.

També s’alçarà la suspensió de les autoritzacions i les cessions d’espais municipals atorgats a particulars, associacions i col·lectius ciutadans, la suspensió de la circulació del tren turístic i s’ordenarà la reobertura dels parcs infantils i els jardins de la ciutat.

Disposicions d’aforament

Pel que fa als soterraments, la participació en la comitiva es restringeix a un màxim de 25 persones entre familiars i cercles pròxims, sempre en espais a l’aire lliure; i pel que fa a les bodes civils no es podrà superar un terç de l’aforament total previst, amb un màxim de 25 persones a l’aire lliure i 15 en cas de ser un espai tancat. Les activitats festeres queden condicionades a que no se supere el màxim de sis persones en les seues reunions, i en els espais tancats els aforament quedaran limitats al 50%, garantint la distància interpersonal.

Pel que fa a l’àmbit cultural, a la Biblioteca i l’Arxiu es podran dur a terme activitats culturals i d’estudi en sala sempre i quan no se supere el 50% del seu aforament, mentre que als museus, la Casa de Cultura i les sales d’exposicions es podran acollir visites de fins a sis persones fins a un límit del 50% de l’aforament. En els espais més grans com ara Gran Teatre, CCX, Saló noble de la Casa de Cultura i auditori de Sant Agustí, es podran desenvolupar activitats amb el públic assegut i sempre i quan no se supere un terç de l’aforament.

L’activitat física i la pràctica d’esport no federat es podrà dur a terme a les instal·lacions esportives municipals sempre i quan siga individual o en una modalitat per parelles, i també es podran realitzar activitats físiques en grups de fins a 30 persones a l’aire lliure i de 20 en instal·lacions tancades. Pel que fa als esdeveniments esportius, aquests hauran de desenvolupar-se sense públic tal i com especifica la Generalitat Valenciana, i per a l’esport federat es permetrà l’ús dels vestuaris i les dutxes sempre i quan no se supere un terç de l’aforament.

«Ens situem al mateix nivell que marca la Generalitat Valenciana i la resta de municipis valencians. No obstant, continuem en un risc alt de contagi i necessitem seguir prenent les màximes mesures possibles a nivell individual per evitar que els contagis continuen augmentant», ha expressat l’alcalde Roger Cerdà.

No hay comentarios

Dejar respuesta