Xàtiva recupera institucionalment l’homenatge als Maulets

El PSOE, Compromís i EU Xàtiva, recuperen l'homenatge als Maulets de manera institucional després de 20 anys de gestió popular.

Ja van 309 anys des de la cremada de Xàtiva fins els ciments. Ja van 309 anys des de que els Maulets, un grup partisà, defengué heoricament la ciutat front l’exèrcit de Felip Vé. I ja van més de 20 anys de revindicar aquest homenatge, de realitzar-lo a esquenes del govern de la ciutat, i que aquest any a la fi, ha trobat el caliu de la representació institucional.

IMG_5181-w800-h600L’homenatge va estar carregat de festa, amb els balls de l’escola de danses de Xàtiva i pobles del voltant, la veu de Pep Botifarra, el manifest de Vicent Tortosa i els parlaments de l’alcalde, Roger Cerdà i les tinents d’alcalde, Cristina Súñer de Compromís i Xesca Chapí d’Esquerra Unida i  els castellers d’Alcant amb la gran exhibició d’agilitat i coordinació.

IMG_5225-w800-h600«Ha estat un honor poder organitzar aquest acte des de l’Ajuntament i és un fet històric que cal recordar», va expressar Roger Cerdà. Pel seu costat Xesca Chapí, reivindicà: «Malgrat que és una data d’una derrota, hem de recordar que la lluita la feia la societat civil, qui lluitava per uns drets com ara ho fem nosaltres, i això és el que importa». Finalment Cristina Súñer explicà: «No hem d’oblidar el que em patit durant 20 anys per celebrar aquest dia. Ara per fi, la societat xativina el recupera com a propi».

En definitiva, un acte, que lluny de les consideracions i simbolismes cap a la política actual, parla d’història, d’unitat de poble front a un enemic comú. Parla de com els ciutadans es van unir per defensar els seus drets que promte serien arrabassats misrablemen. Parla de com la societat civil va prendre la decisió de no cedir a la por i la repressió.

No hay comentarios

Dejar respuesta