Xàtiva recupera els serveis de la Càmera de València a la ciutat

L’Ajuntament i l’entitat empresarial signen un conveni de col·laboració per a nodrir a les empreses locals de programes formatius i de desenvolupament

Xàtiva recuperarà els serveis de la Càmera de Comerç de València, després d’arribar a un acord amb l’entitat per a restablir-se i amb l’aprovació, en Junta de Govern Local, del conveni de col·laboració entre ambdues entitats.

El servei que prestava la Càmera de Comerç de València a Xàtiva per a les empreses locals va deixar d’operar en 2012, degut al tancament del 70% de les seus comarcals, que va afectar a la de la capital de la Costera junt amb altres municipis com ara Ontinyent, Gandia, Paterna, Requena i Sagunt. L’antena cameral es va inaugurar en juny de 2005, i en març de 2006 es va traslladar al viver d’empreses ubicat a la Plaça Santa Anna, però que va tancar fa ara més de nou anys. Durant uns mesos els serveis de la Càmera de València es van prestar a les instal·lacions de l’Ajuntament, però eixe mateix any 2012 van deixar de funcionar.

Ara es recuperarà aquest Servei de la Càmera de Comerç de València, que s’ubicarà en l’edifici d’ADEXA, a l’Avinguda Corts Valencianes, on es realitzaran tasques administratives i es prestaran serveis a les empreses locals i de municipis pròxims a Xàtiva.

Aquest conveni per recuperar aquest servei naix de l’interès d’ambdues institucions en unir sinergies en benefici de les empreses de Xàtiva, la resta de la comarca de la Costera i els municipis de proximitat. La idea és definir un marc de col·laboració per a desenvolupar accions que beneficien a l’economia del municipi mitjançant programes en comerços, turisme, emprenedoria, digitalització i internacionalització de les empreses per tal d’afavorir la competitivitat i modernització de les pimes.

L’Ajuntament de Xàtiva es compromet a finançar les accions de posada en marxa i desenvolupament de les accions acordades mitjançant el personal que realitze les funcions informatives i la coordinació d’execució. Per la seua part, la Càmera de València es compromet a formar adequadament a la persona designada per a la realització d’aquestes funcions, que es decidirà de forma conjunta entre les dues parts. L’acord tindrà una durada d’un any, prorrogable per anualitats en funció de l’interés de les parts.

«Entenem que ara és el moment de recuperar la nostra relació amb la Càmera de Comerç, perquè volem que els sectors econòmics de la nostra ciutat fortament colpejats per la crisi econòmica de la pandèmia tinguen totes les ferramentes que tenim al nostre abast per a iniciar la necessària reactivació econòmica de la ciutat», ha manifestat l’alcalde de Xàtiva Roger Cerdà, qui ha incidit en que «som conscients de que la Càmera de Comerç pot oferir aquestes ferramentes, i per això unim esforços i restablim la relació amb ells».

No hay comentarios

Dejar respuesta

16 + diecinueve =