Xàtiva recollira l’ajuda humanitària per a Ucraïna en el Centre Social de Majors d’Abú Masaifa

Demà s’obri el Centre de Recollida d’Ajuda Humanitària per a Ucraïna en el Centre Social de Majors d’Abú Masaifa.

L’Ajuntament de Xàtiva ha convocat hui una reunió extraordinària de les associacions que conformen el Consell d’Acció i Polítiques Socials (CAPS) amb la finalitat de demanar la seua col·laboració en el dispositiu d’ajuda humanitària dissenyat. L’objectiu de la reunió ha estat coordinar les actuacions i establir un protocol per canalitzar el flux de donacions solidàries que estan produint-se a la ciutat en resposta a la crisis humanitària generada per la invasió russa d’Ucraïna. A la reunió han assistit representants de totes les associacions, junt amb la directora general de Cooperació de la Generalitat Valenciana, Xelo Angulo i l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

La primera mesura és l’apertura del Centre de Recollida d’Ajuda Humanitària a Ucraïna instal·lat al Centre Social de Majors d’Abú Masaifa, que obrirà les seues portes demà dimarts dia 8 de març i que estarà obert fins del dia 16 de març inicialment, encara que el funcionament d’aquest centre podria perllongar-se en funció de l’evolució de la situació. Aquest centre de recollida de material d’ajuda humanitària estarà obert de dilluns a divendres, d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores. D’altra banda, les farmàcies i ortopèdies de la ciutat han respost a la petició de col·laboració de l’Ajuntament per tal d’habilitar una xarxa de punts de recollida de material sanitari en establiments on la ciutadania puga adquirir aquest material per a la seua posterior donació a Ucraïna.

Voluntaris pertanyents a les associacions del CAPS, junt amb personal del departament de Benestar Social, es faran càrrec de la gestió i logística del centre de recollida. El material rebut en cadascuna donació es registrarà en una base de dades per a ser posteriorment embalat i etiquetat. Tot el material serà transportat a la base establida per la Generalitat Valenciana a les dependències de Feria Valencia. S’ha habilitat un compte de correu electrònic per a atendre consultes: solidaritatxativa-ucrania@ayto-xativa.es

Xelo Angulo ha fet una crida a «canalitzar les donacions de material entre totes i tots de la millor manera possible, perquè la dificultat ja no està en com recollir material sinó en com traslladar-lo donada la situació canviant del conflicte». Angulo ha recordat que algunes ONGs com ara Creu Roja o Cáritas tenen oberts comptes corrents per a recollir donacions econòmiques. Per la seua banda, l’alcalde Roger Cerdà ha agraït la ràpida resposta per part de les associacions del CAPS. Cerdà ha insistit que «que ens hem d’assegurar que tot aquest material acaba arribant on fa falta», fent una crida a que les mostres de solidaritat per part d’altres col·lectius s’aporten al Centre d’Ajuda Humanitària a Ucraïna per a poder sumar-les al contingent organitzat per la Generalitat a través dels corredors humanitaris.

Els ucraïnesos de Xàtiva acullen els primers familiars que fugen de la invasió

Ja el passat 1 de març, l’alcalde Roger Cerdà va enviar una carta a cadascun dels 89 ucraïnesos empadronats a Xàtiva, oferint la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva, en el procés d’acollida i atenció a les persones que s’han vist obligades a abandonar la seua casa a causa de la guerra. De fet, algunes persones ucraïneses domiciliades a Xàtiva ja han acollit a familiars procedents de la zona del conflicte que han arribat fins ací buscant refugi. Per això, l’Ajuntament ha disposat del departament de Benestar Social per a facilitar l’accés a tots aquells serveis bàsics que puguen ser necessaris durant el transcurs d’aquesta crisi humanitària. En aquesta carta, es facilitava una línia telefònica i un correu electrònic d’atenció a refugiats ucraïnesos.

No hay comentarios

Dejar respuesta