Xàtiva realitzarà aquest divendres 16 de juny els actes en memòria de la Crema de la ciutat

A les 20h s’iniciarà una cercavila des de la plaça Sant Jordi i a les 20:45 tindrà lloc a la plaça de la Seu l’acte institucional amb la lectura de l’edicte

Xàtiva,13 djuny de 2023.- Xàtiva realitzarà aquest divendres els actes commemoratius al voltant de la Crema de la ciutat a mans de les tropes de Felip Vè, el 19 de juny de 1707.

A les 20 hores s’iniciarà des de la plaça Sant Jordi una cercavila que recrearà l’entrada de les tropes a la ciutat, amb un recorregut que finalitzarà a la plaça de la Seu. Participaran la Colla la Socarrà, el grup de Danses Socarrel, l’Associació Cultural «1707 Almansa Histórica» i l’Associació «Micalet del Regne de Valencia». A continuació, a les 20:45 hores aproximadament, tindrà lloc l’acte institucional a la mateixa plaça de la Seu, amb la lectura de l’edicte de la Crema de Xàtiva i la participació de Teatre de la Lluna junt amb la veu de Manu Chàfer, la música d’Oscar Abellán i Gema Naval, i la participació de la Muixeranga de Xàtiva.

A més a més, fins al dijous 15 de juny, es podran adquirir a la Casa de Cultura banderes de Xàtiva, les quals tenen un cost de 5 euros. La recaptació es destinarà a col·laborar amb les associacions culturals de la ciutat.

No hay comentarios

Dejar respuesta