Xàtiva presenta la programació al voltant de la celebració del 25N

La regidora de Dona i Igualtat Amor Amorós ha destacat el treball amb els centres educatius i la participació d’altres departaments

Xàtiva,14 de novembre de 2023.- La primera tinenta d’alcalde i regidora de Dona i Igualtat, Amor Amorós, ha presentat aquest dimarts la programació al voltant del 25 de Novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, el qual comptarà amb més d’una desena de cites en les quals han col·laborat altres departaments com ara Joventut, Educació, Esports i Policia Local.

«Més de 50 dones han sigut assassinades en aquest any 2023, vint més que en l’any 2022. Aquestes dades no ens deixen altra opció que continuar treballant per a eradicar aquesta xacra», ha destacat en la seua intervenció Amor Amorós, qui ha ressaltat que «no sols hem d’acompanyar a les víctimes sinó que és primordial el treball de prevenció i sensibilització de cara a la ciutadania, i per això aquesta programació amb la qual es vol incidir en la prevenció. Els drets humans són la garantia de la millor societat i asseguren un món lliure de violència».

Una de les accions que s’estan duent a terme als instituts és l’exposició de la mostra «Entrenar la mirada feminista», amb la col·laboració de l’Associació Dones amb Acció, la qual presenta conceptes útils i fàcils de comprendre per detectar les desigualtats. La passada setmana es va poder visualitzar a l’IES Josep de Ribera i aquesta setmana es mantindrà exposada a l’IES Lluís Simarro. A més a més, aquest divendres 17 de novembre tindrà lloc al Centre Cultural de Xàtiva (CCX) el teatre fòrum «Desempañando la mirada», a càrrec de la companyia Tres Social i destinat a més de 400 alumnes de 3r d’ESO, potenciant les relacions saludables i no violentes i on els assistents seran partícips.

Continuant amb les accions destinades als centres educatius de la ciutat, del 20 al 25 de novembre es realitzarà la campanya «Estima les meues ales», lema que aquest any es treballarà als centres tant en Primària com en Secundària, amb photocalls, contes i textos entre altres activitats. A més a més, del 20 al 22 de novembre es presentarà la III edició del projecte Coeducador Bibliguals amb la visita de les figures «Respe» i «Diver» als diferents col·legis de Xàtiva per impulsar els valors de la tolerància i la igualtat. «Com veieu hi ha moltes activitats enfocades al públic escolar, perquè des de fa alguns anys les coordinadores d’Igualtat i Convivència dels centres educatius treballen de manera coordinada amb Casa de les Dones per impulsar-les», ha indicat Amorós.

Per part del departament de Policia Local, al llarg de la propera setmana es realitzaran als instituts xerrades de prevenció de la violència de gènere per a l’alumnat de 1r de Batxillerat, i també es durà a terme el divendres 24 de novembre un seminari sobre la violència de gènere que es desenvoluparà al saló d’actes del CIPFP La Costera (9h).

A més a més, també s’han estat realitzant al JOC per part de la regidoria de Joventut tallers de rap per crear una cançó referent al 25N. L’activitat es va dur a terme els dies 3 i 10 de novembre, i es repetirà aquest divendres dia 17.

Actes 25N

Com és habitual, la jornada del 25 de novembre s’organitzarà per part del Consell Municipal de les Dones per la Igualtat. A les 19:30 hores es rebran les pancartes participants al VIII concurs de pancartes contra la violència de gènere i s’atorgaran els premis corresponents, i a les 19:45 hores s’iniciarà la marxa contra la violència de gènere amb eixida des de l’Ajuntament, i en finalitzar es durà a terme la lectura del manifest per part del Consell Municipal de les Dones per la Igualtat. A les 20:30 hores està prevista la concentració amb un acte performatiu contra la violència de gènere i en record a les dones assassinades, organitzat per Xateba.

A més a més cal destacar que en totes les competicions esportives que se celebren a Xàtiva durant el cap de setmana del 25 i 26 de novembre, es realitzaran actes de denúncia i sensibilització, amb el desplegament de pancartes en contra de la violència de gènere.

No hay comentarios

Dejar respuesta