Xàtiva presenta la iniciativa cultural «Les cançons ens posen a MiL»

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat aquest divendres 31 de març un paquet d’iniciatives culturals amb el lema «Les cançons ens posen a MiL» en una festa protagonitzada per la colla de dolçainers, l’escola de danses i la Muixeranga de Xàtiva entre altres entitats de cultura popular de la ciutat, que han volgut mostrar el seu suport al festival Música i Lletra (MiL). Alfred Boluda, regidor de Gran Teatre, ha desgranar el sentit de la iniciativa que inclou el certamen de Joves cantautors i cantautores.

«Les cançons ens posen a MiL» és una iniciativa del departament de Gran Teatre de l’Ajuntament de Xàtiva que pretén convertir la ciutat de Xàtiva en la capital de la cançó d’autor en terres valencianes i situar als habitants de la ciutat com motor de la projecció del festival i no com a «mers espectadors».

festival.cancion2-xativa-diaridigital.esLa iniciativa comptarà amb concursos escolars, visites guiades i trobades al Gran Teatre durant les actuacions del Festival per a donar a conèixer l’ofici de cantautor, el gènere, la seua història i la projecció cap al futur. El departament de Gran Teatre posarà a disposició de les entitats, comerços i locals xativins un equip de so mòbil per a reforçar, junt amb empreses de so locals, la realització actuacions de cantautors i cantautores durant els dies del festival a tots els racons de la ciutat.
Amb el lema «Les cançons ens posen a MiL» s’editarà una samarreta els beneficis de qual aniran destinades a entitats locals que treballen amb persones en situació de vulnerabilitat econòmica.

L’acte ha conclòs amb un tast de l’actuació d’Abraham Rivas, que obrirà el festival Música i Lletra. El cantautor de Xàtiva Feliu Ventura, director artístic del festival d’enguany, ha anunciat per a principis de maig la presentació del cartell de la programació del festival i ha convidat als assistents al concert previ que tindrà lloc diumenge 2 d’abril amb l’actuació del cantautor xilè Nano Stern al Gran Teatre.

Foto: Estudio Federico

No hay comentarios

Dejar respuesta