Xàtiva presenta els tallers d’arts escèniques de Teatre de la Lluna

Els cursos es realitzaran en juliol i setembre i seran impartits pels professors Jorge Picó Puchades i Ana Extremiana

La regidora d’Arts Escèniques Reme Sinisterra i el representant de Teatre de la Lluna Pepe Mira han presentat aquest matí en roda de premsa els tallers d’Arts Escèniques de l’agrupació teatral xativina, que aquest any compleixen el seu XXV aniversari.

El primer dels tallers, titulat «Iniciar-se al teatre des del cos lúdic», tindrà lloc entre els dies 5 i 9 de juliol i serà impartit pel professor Jorge Picó Puchades. Està dirigit a gent que vol descobrir el teatre des del cos, com una mena de diccionari corporal bàsic mitjançant la improvisació. Es podran aprendre conceptes com l’escolta, la disponibilitat, acció-reacció, la tensió corporal o els estats corporals.

D’altra banda, el segon dels cursos s’anomena «Contact Improvisation» i tindrà lloc del 20 al 24 de setembre a través de la professora Ana Extremiana. Es tracta d’una modalitat de dansa basada en la improvisació i en el contacte físic entre els ballarins, centrada en la comunicació, la cooperació, l’escolta i la generació d’habilitats motrius a través del contacte i el respecte. Per a la seua pràctica es requereixen totes les capacitats físic-motrius, amb una estructura de progressió que s’inicia amb una familiarització amb el contacte corporal.

«Des de l’Ajuntament sempre apostem per aspectes culturals i artístics, i per això no podíem deixar passar aquesta oportunitat de recolzar el vint-i-cinc aniversari dels tallers d’arts escèniques de l’Escola de Teatre de la Lluna», ha manifestat la regidora d’Arts Escèniques Reme Sinisterra, qui ha agraït «apostes com aquestes, que fan les associacions culturals de Xàtiva, perquè em sent molt orgullosa de pertànyer a una ciutat que aposta per aquestes qüestions».

Per la seua part, l’actor xativí Pepe Mira, representant de Teatre de la Lluna, ha explicat que «des de Teatre de la Lluna no sols pretenem aprofundir en la creació de propostes escèniques, sinó també formar als actors i a qui vol aprendre per primera vegada».

Ambdós tallers tindran una durada de 15 hores i en cadascun d’ells poden participar un màxim de 12 alumnes. L’horari serà de 19 a 22 hores, i per a matricular-se caldrà enviar un missatge al correu teatredelalluna@gmail.com o contactar a través del telèfon 661 938 181 o de la pàgina de Facebook de Teatre de la Lluna.

Teatre de la Lluna va nàixer fa 27 anys i aquest any compleix el XXV aniversari dels seus tallers d’arts escèniques. Fins ara s’han realitzat un total de 69 tallers amb la participació de 850 alumnes, s’ha treballat 1.300 hores i han passat per ells uns quaranta professors i professores de gran prestigi.

No hay comentarios

Dejar respuesta

9 + 19 =