Xàtiva presenta demà a la Casa de Cultura el còmic «49ª Brigada Mixta. Crónica de un soldado»

El volum conta en primera persona episodis de la Guerra Civil com el bombardeig de Xàtiva viscuts per l’avi dels autors

Xàtiva,18dabril de 2024.- La Casa de Cultura de Xàtiva acollirà demà divendres 19 d’abril, la presentació del còmic «49ª Brigada Mixta. Crónica de un soldado» (Cascaborra Ediciones), emmarcat en la programació de Memòria Democràtica d’aquest primer semestre de l’any.

La cita tindrà lloc a la sala de conferències a les 18:30 hores, i comptarà amb la presència dels autors Jordi i Alain Pitarch Salvador. El còmic conta la història del seu avi, Manuel Pitarch García, qui tenia vint-i-un anys quan va esclatar la Guerra Civil a Espanya i es va allistar com a voluntari al bàndol republicà. Després de passar uns mesos a Madrid, va ser destinat a Guadalajara, on es va incorporar a la 49ª Brigada Mixta de l’Exèrcit Popular.

La història conta com Manuel li explica al seu fill la manera amb la qual va viure la guerra, tots els llocs pels quals va passar, les batalles on va estar present i, per descomptat, un grapat d’anècdotes que ajuden a entendre una part del conflicte menys coneguda per als qui no el van viure. A més a més, té la particularitat de que també conta la història del bombardeig de Xàtiva, ja que Manuel Pitarch va ser un dels supervivents aquell 12 de febrer de 1939.

No hay comentarios

Dejar respuesta