Xàtiva es prepara per a l’entrada en la fase 1 de la desescalada

L’alcalde de Xàtiva visita el poliesportiu Les Pereres, un dels punts que es reobrirà parcialment i on s’ha aprofitat per a reparar i millorar les instal·lacions

El Govern anunciarà al llarg de les pròximes hores les províncies que passaran el proper dilluns a la fase 1 de la desescalada en la que ja es troben integrades les illes de La Gomera, El Hierro, La Graciosa i Formentera; i per això l’Ajuntament de Xàtiva ha condicionat les instal·lacions municipals que podran reobrir-se total o parcialment a partir d’aquesta fase.

Un dels punts en qüestió serà el Poliesportiu de Les Pereres, que reobrirà en l’horari habitual de 7 a 22 hores però en el que tan sols estaran habilitades la pista d’atletisme i les pistes de tennis i pàdel, sempre per a majors de 14 anys i per a entrenaments individuals (inclosos els partits de tennis i de pàdel que hauran de ser individuals i no dobles). Els vestuaris, la piscina, el gimnàs i els camps de futbol romandran encara tancats.

Precisament Les Pereres és un dels punts on s’ha aprofitat aquest estat d’alarma per tal de realitzar millores en les instal·lacions. L’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, ha visitat aquest matí el centre esportiu on s’han pintant diferents departaments com ara la recepció, els passadissos a la piscina coberta, els vestidors i les portes d’accés exterior. A més a més s’ha canviat l’aixeteria de les dutxes, s’han col·locat nous mostradors i s’han reparat les diferents fonts. Els treballs també han servit per reformar i desinfectar el gimnàs i per solucionar algun problema recurrent com ara les goteres que es produïen tant al gimnàs com a altres zones de la instal·lació.

Pel que fa al departament social, el pas a la fase 1 suposarà també l’obertura dels centres escolars i del Centre Social la Placeta però tan sols per als treballadors i no per als estudiants o el públic general; mentre que d’altra banda s’atendran visites, sols amb cita prèvia, la Casa de les Dones i al Centre d’Estimulació Primerenca.

Pel que fa a l’àmbit cultural, se sumaran a l’Arxiu municipal -que ja va obrir aquesta setmana en fase 0- els Museus i la Biblioteca que recuperaran el seu horari habitual. Pel que fa a la Biblioteca Municipal serà obligatori l’ús de guants per a accedir i l’horari serà de 10 a 14 i de 16:30 a 20 hores en la sala d’adults i de 17 a 20 hores en la dels xiquets. Els Museus obriran de dilluns a dissabte de 10 a 14 i de 16 a 19 hores i els diumenges de 10 a 14 hores, mentre que altres instal·lacions com ara el Conservatori, la UNED, El Centre Cultural de Xàtiva (CCX) i l’Oficina de Turisme seguiran tancades al públic però s’obriran per al personal laboral.

També es reobriran al públic els parcs i jardins municipals i els pipi-cans, si bé els parcs infantils seguiran tancats encara. Es recuperarà també el servei d’ecoparc fixe i ecoparc mòbil per a tot el públic en el seu horari habitual, i a més a més s’autoritza la crema de poda als disseminats de Bixquert i el Carraixet de dilluns a divendres fins el 31 de maig, des de l’eixida del Sol i fins les 13:30 del migdia.

Cal destacar que en tots els espais públics municipals es realitzarà un control de temperatura a l’accés i serà necessari l’ús de mascaretes i de gels desinfectants.

Hostaleria i comerços

El pas a la fase 1 suposarà també la possibilitat de reobertura al públic de les terrasses dels establiments d’hostaleria i restauració, limitant-se al 50% de les taules permeses sempre i quan s’assegure la distància física de dos metres entre les taules, les mesures de seguretat i el pas prioritari dels vianants.

A més a més, des del Govern s’han anunciat algunes mesures i recomanacions higièniques per a la prestació del servei com ara la neteja i desinfecció de l’equipament de la terrassa entre un i altre client, la priorització de l’ús de coberteria d’un sol ús, la dispensació de gels desinfectants, el foment del pagament amb targeta per minimitzar el contacte físic i l’ús dels diners en efectiu, l’evitament d’ús de cartes comuns i l’eliminació de productes d’autoservei prioritzant les dosis individuals dels productes.

Al mateix temps, també es permet la reobertura al públic de tots els establiments i locals comercials minoristes i d’activitat de serveis professionals que havien suspès l’activitat degut a la declaració de l’estat d’alarma, sempre i quan la superfície del comerç siga inferior a 400 metres quadrats i exceptuant també del permís als centres comercials.

Els comerços hauran de reduir l’aforament del local al 30% i hauran d’habilitar un horari d’atenció amb servei prioritari per a persones majors de 65 anys. Es podran establir sistemes d’arreplegada dels productes adquirits.

Altres disposicions

És important ressaltar també altres disposicions que entraran en vigor en cas de que es passe a la fase 1 de la desescalada, com ara que es permet el contacte social mitjançant reunions d’un màxim de fins a una desena persones, respectant les mesures higièniques i de seguretat pertinents.

A més a més, cal destacar que també s’autoritza l’ús compartit del vehicle privat sempre i quan es limite a un conductor i un altre ocupant que haurà d’anar a la part darrera, i exceptuant d’aquesta limitació a les persones que residisquen en un mateix habitatge.

D’altra banda, s’autoritzaran les vetlles amb un màxim de fins a 15 persones en espais oberts i amb un màxim de 10 persones en espais tancats, i s’obriran els espais i edificis de culte amb un aforament limitat a un terç del total permès.

No hay comentarios

Dejar respuesta