Cerdà atén les preguntes del Consell de Xiquetes i Xiquets sobre la situació actual

Els menors pregunten per les activitats d’estiu, l’ús de les instal·lacions municipals, la Fira o les falles en aquesta primera reunió telemàtica del Consell de Xiquetes i Xiquets amb l’alcalde i la regidora de Participació Ciutadana, Lena Baraza

Ahir es va celebrar la primera reunió del Consell Municipal de Xiquetes i Xiquets de Xàtiva (CMXX) de manera telemàtica, amb la participació de l’alcalde, Roger Cerdà i de la regidora d’Educació, Joventut i Participació Ciutadana, Lena Baraza. Aquesta sessió es va celebrar amb un ordre del dia proposat pels mateixos xiquets i xiquetes representats pel CMXX i consensuat amb el personal tècnic municipal.

El CMXX aprofità l’ocasió per a conèixer la situació en aspectes que d’una o altra manera afecten al conjunt de la població infantil de la ciutat. La celebració de les falles, La Fira o la utilització de la piscina municipal durant l’estiu varen ser alguna de les inquietuds que els menors mostraren a l’alcalde. A més, varen transmetre el fet de que la majoria d’alumnat de 6é curs del municipi s’han quedat sense poder gaudir del viatge de fi de curs.

Per a Lena Baraza, «va ser un plaer poder celebrar aquesta sessió amb els xiquets i xiquetes del Consell, fins i tot va ser emocionant. Va ser un consell molt terapèutic, per a elles i ells que pogueren transmetre els seus dubtes i preocupacions però també per a nosaltres, les persones adultes, que necessitem de la seua mirada, que pensa en tots i totes, davant una crisi com aquesta. L’Ajuntament ha de saber respondre a les seues necessitats com a part activa i de present de la ciutadania de la nostra ciutat». Per a la regidora «és un orgull escoltar-los dir que la seua participació al CMXX està vinculada al compromís i a la responsabilitat que tenen com a xiquets i xiquetes de Xàtiva».

A nivell de propostes concretes, el CMXX va decidir posar en marxa un concurs de dibuix per a triar una imatge pròpia d’aquest òrgan estable de participació infantil, l’organització d’activitats online obertes per a l’estiu i la celebració d’una gran festa per a tots els xiquets i xiquetes de Xàtiva en finalitzar la situació de confinament provocada per la Covid-19.

Des de la Regidoria de Participació Ciutadana es vol remarcar el paper que les famílies han jugat durant aquestes setmanes per a fer possible la participació dels seues fills i filles en el CMXX. És per això que s’ha preparat, per a elles, el proper dijous 14 de maig una vídeo-conferència i col·loqui sobre participació infantil, baix el lema «La importància de la veu i la mirada de la infància a les nostres ciutats», amb Noelia Valero (psicòloga i experta en participació infantil).

Per últim, destacar que el CMXX va decidir celebrar reunions telemàtiques de manera continuada, estant prevista la convocatòria d’una propera al mes de juny. En aquesta ocasió, l’alcalde s’ha compromès a informar-los de com s’estan desenvolupant a Xàtiva les diferents fases del confinament.


En Castellà:

Cerdà atiende las preguntas del Consell de Xiquets i Xiquetes sobre la situación actual

Los menores preguntan por las actividades de verano, el uso de las instalaciones municipales, la Feria o las fallas en esta primera reunión telemática del Consell de Xiquetes i Xiquets con el alcalde y la concejala de Participación Ciudadana, Lena Baraza

Xàtiva, 8 de mayo de 2020.- Ayer se celebró la primera reunión del Consell Municipal de Xiquetes i Xiquets (CMXX) de forma telemática, con la participación del alcalde, Roger Cerdà y de la concejala de Educación, Juventud y Participación Ciudadana, Lena Baraza. Esta sesión se celebró con un orden del día propuesto por los mismos niños y niñas representados por el CMXX y consensuado con el personal técnico municipal.

El CMXX aprovechó la ocasión para conocer la situación en aspectos que de una u otra manera afectan al conjunto de la población infantil de la ciudad. La celebración de las fallas, La Feria o la utilización de la piscina municipal durante el verano fueron alguna de las inquietudes que los menores mostraron al alcalde. Además, transmitieron el hecho de que la mayoría de alumnos de 6º curso del municipio se han quedado sin poder disfrutar del viaje de fin de curso.

Para Lena Baraza, «fue un placer poder celebrar esta sesión con los niños y niñas del Consell, incluso fue emocionante. Fue un consell muy terapéutico, para ellas y ellos que pudieron transmitir sus dudas y preocupaciones pero también para nosotros, los adultos, que necesitamos de su mirada, que piensa en todos y todas, ante una crisis como ésta. El Ayuntamiento debe saber responder a sus necesidades como parte activa y de presente de la ciudadanía de nuestra ciudad». Para la concejala «es un orgullo escucharlos decir que su participación en el CMXX está vinculada al compromiso y la responsabilidad que tienen como niños y niñas de Xàtiva».

A nivel de propuestas concretas, el CMXX decidió poner en marcha un concurso de dibujo para elegir una imagen propia de este órgano estable de participación infantil, la organización de actividades online abiertas para el verano y la celebración de una gran fiesta para todos los niños y niñas de Xàtiva al finalizar la situación de confinamiento provocada por la Covid-19.

Desde la Concejalía de Participación Ciudadana se quiere remarcar el papel que las familias han jugado durante estas semanas para hacer posible la participación de sus hijos e hijas en el CMXX. Es por ello que se ha preparado, para ellas, el próximo jueves 14 de mayo una vídeo-conferencia y coloquio sobre participación infantil, bajo el lema «La importancia de la voz y la mirada de la infancia en nuestras ciudades», con Noelia Valero (psicóloga y experta en participación infantil).

Por último, destacar que el CMXX decidió celebrar reuniones telemáticas de manera continuada, estando prevista la convocatoria de una próxima en el mes de junio. En esta ocasión, el alcalde se ha comprometido a informarles de cómo se están desarrollando en Xàtiva las diferentes fases del confinamiento.

No hay comentarios

Dejar respuesta