Xàtiva prepara la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat per a setembre

La Mesa de la Mobilitat de l’Ajuntament de Xàtiva es va reunir de nou ahir baix la presidència del primer tinent d’alcalde i regidor de l’àrea, Miquel Lorente. L’objecte principal de la convocatòria va ser preparar el programa d’activitats per commemorar la Setmana Europea de la Mobilitat, que tindrà lloc entre els dies 16 i 22 del pròxim mes de setembre. Els components de la mesa triaren 5 accions entre totes les proposades que ara correspondrà desenvolupar a cadascun dels grups polítics presents al consistori. El regidor ha destacat l’alt grau de participació que ha caracteritzat el procés, ja que “totes les accions proposades han estat dissenyades pels diversos col·lectius que formen part de la Mesa de la Mobilitat, el que dóna idea de la implicació dels membres d’aquest òrgan”.
Les accions escollides són “A l’escola a peu”, “Què verd és el meu carrer”, “A peu tardem menys”, “No totes les rodes giren, no totes les portes s’obrin” i “Utilitzes la meua plaça? Et regale la meua discapacitat!”.
“A l’escola a peu” consisteix a establir uns recorreguts dissenyats per les escoles de la ciutat. En els horaris d’anada i tornada al col·legi, uns voluntaris recolliran als alumnes en uns punts de trobada prèviament senyalitzats, on els xiquets i xiquetes es reuniran per anar junts a escola.
“Què verd és el meu carrer” és una intervenció temporal sobre l’espai públic consistent en la introducció d’un jardí efímer que millore el carrer i possibilite el seu ús de manera més amable, amb la instal·lació de mobiliari urbà i la programació d’activitat com clubs de lectura, cinema o sopars populars.
“A peu tardem menys” són una sèrie d’accions de conscienciació sobre els avantatges que suposa caminar o utilitzar la bicicleta en els desplaçaments urbans, tant en qüestió de temps, com d’estalvi econòmic i en matèria de salut.
“No totes les rodes giren, no totes les portes s’obrin” serà una jornada de conscienciació dirigida a polítics, periodistes i ciutadans en general en què aquestos hauran de realitzar les seues activitats quotidianes utilitzant cadires de rodes, caminadors amb peses en mans i peus i bastons.
“Utilitzes la meua plaça? Et regale la meua discapacitat!” consisteix en la col·locació d’enganxines i multes fictícies per sensibilitzar sobre la correcta utilització dels aparcaments reservats a persones amb mobilitat reduïda.
A més d’aquestes cinc activitats, s’estudia la possibilitat de realitzar un documental amb imatges de persones i vehicles en distintes situacions per mostrar alternatives sobre mobilitat a la ciutat.

No hay comentarios

Dejar respuesta

diecinueve − dos =