Xàtiva prepara activitats familiars per celebrar el dia del Reciclatge i el dia del Medi Ambient

Els dies 22 de maig i 5 de juny hi haurà tallers, un teatre de titelles i un espectacle musical a càrrec de Dani Miquel

L’Ajuntament de Xàtiva ha preparat una sèrie d’activitats per a celebrar el dia Mundial del Reciclatge i el dia Mundial del Medi Ambient, que se celebren el 22 de maig i el 5 de juny respectivament.

Pel que fa al dia mundial del reciclatge, durant el matí del dissabte 22 de maig s’impartiran tallers sobre instruments reciclats i botelles energètiques a càrrec del Consorci per a la Gestió de Residus – COR (de 10:30 a 12:30 hores al pati de la Casa de Cultura), mentre que a les 19:30 de la vesprada es podrà gaudir al jardí de la Pau de l’espectacle «Desfem!» de Dani Miquel, amb aforament limitat i recollida d’entrades a la Casa de Cultura.

«Desfem» és un projecte teatral i musical que pretén conscienciar a menuts i majors de la necessitat d’estimar i cuidar el medi ambient, gràcies als xicotets gestos i accions del dia a dia a les cases i a l’escola. L’espectacle permetrà aprendre el que és l’economia circular, la necessitat de reciclar i a quin contenidor s’ha de llançar cada residu.

Pel que fa al dia Mundial del Medi Ambient, que se celebrarà el dissabte 5 de juny, durant el matí es produirà un taller a càrrec de la regidoria de Joventut sobre la realització de cases per a falciots (de 10:30 a 12:30h al pati de la Casa de la Joventut), i a les 19 de la vesprada està previst a la Casa de Cultura la representació del teatre de titelles «La odisea de Nambi», a càrrec de la Creu Roja amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, el qual permetrà aprendre els objectius de desenvolupament sostenible d’una manera divertida. Les persones interessades hauran de recollir les entrades a la Casa de Cultura, ja que l’aforament és limitat.

«Volem sensibilitzar i conscienciar a la societat sobre la importància de reciclar per a protegir el medi ambient i evitar el canvi climàtic», ha indicat la regidora de Medi Ambient Reme Sinisterra, qui ha explicat que «la celebració d’aquests dies amb activitats per a tota la família és una oportunitat per a recordar l’enorme valor de la nostra natura i la importància de protegir-la. És un bon moment per a signar la pau amb el nostre planeta i aconseguir un futur més sostenible per als nostres fills i filles».

No hay comentarios

Dejar respuesta