Xàtiva premia, Antoni Marzal, Raquel Langa i Antoni Martínez durant la commemoració del 9 d’Octubre

La porta de l’Aljama de Sant Josep de Xàtiva va acollir el dissabte, el tradicional acte institucional per conmemorar el Dia dels Valencians, que es recupera després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia, que va obligar a realitzar el tradicional acte al pati de la Casa de Cultura.

Comença l’acte amb ritme de música i dansa a càrrec del grup de Danses Socarral. A continuació l’actuació de Pep Gimeno «Botifarra» i Miquel Pérez. Seguidament, es va procedir al lliurament de les corones de llorer a càrrec dels tres premiats amb el premi 9 d’octubre, Antoni Marzal, Raquel Langa i Antoni Martínez. En representació de la Corporació Municipal de la Ciutat de Xàtiva, varen fer l’ofrena la regidora de Xàtiva Unida, Amor Amorós, i el Sr. Alcalde de la ciutat de Xàtiva, Roger Cerdà i Boluda.

Tot seguit, arriba el lliurament als premiats d’enguany de la mà del senyor Alcalde, Roger Cerdà i Boluda, amb serigrafies signades per RAFAEL MORATA, testimoni artístic del premi rebut i reconeixement de tota la ciutadania, a tres reconegudes persones amb una àmplia trajectòria cultural i etnològica vinculada a Xàtiva com són el fotògraf Antoni Marzal, la mestra de danses tradicionals Raquel Langa i el professor i estudiós Antoni Martínez.

Pep Gimeno «Bortifarra» i Miquel Pérez amb la interpretació de la Malaguenya de Barxeta, posaren el punt i fi a la primera part de l’acte i donaren pas al primer edil, Roger Cerdà, que va realitzar un parlament en què va destacar el reconeixement als guardonats aquest any amb els premis 9 d’Octubre. «Hui commemorem el dia dels valencians i valencianes, una data que es va acordar que fora el 9 d’octubre i que ha de servir per a posar en valor el nostre camí en comú, els valors que compartim i l’orgull de sentir-nos part d’un poble”. Roger va afegir, “El nostre compromís és fer que Xàtiva avance i, amb eixa meta per davant, ens esforcem a diari, procurant la suma de voluntats i la concòrdia com a marc per a continuar avançant en la millora de la qualitat de vida dels xativins i les xativines”.

Una vegada finalitzat el parlament, va tornar el grup de Danses Socarrel amb una nova dansa i per finalitzar l’acte es va interpretar l’himne de la Comunitat Valenciana i la Muixeranga de Xàtiva va realitzar uns castellets als sons de la Colla la Socarrà.

No hay comentarios

Dejar respuesta