Xàtiva participa aquest cap de setmana als actes d’homenatge a Mauthausen

El primer tinent d’alcalde i 7 alumnes del Lluís Simarro acudeixen a les activitats organitzades per l’Amical Mauthausen

 Representació de l’Ajuntament de Xàtiva i alumnes de l’IES Lluís Simarro Lacabra participen aquest cap de setmana en les activitats organitzades per l’Amical Mauthausen, a Àustria.

Fins a la localitat que alberga un dels camps de concentració nazis, on van morir uns 400 valencians entre els que es trobaven 5 xativins, s’ha desplaçat el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Xàtiva Miquel Lorente així com 7 alumnes de l’Institut Lluís Simarro. Es tracta de la III edició d’aquest homenatge en la que participa la ciutat de Xàtiva.

jovenes-matahusenLorente ha intervingut aquesta vesprada als actes commemoratius, que s’han celebrat al Castell de Hartheim, on s’ha entregat una placa commemorativa, i ha recordat als xativins que van morir allí.

«Una de les parts més honestes amb la lluita pels drets humans es troba en aquest lloc. Els xativins i les xativines no oblidem , sinó que ho considerem un dels exemples per continuar construint una societat més justa i igualtària de la mà de tots els joves que ací ens acompanyen», ha manifestat el primer tinent d’alcalde de Xàtiva.

Als actes participen un total de 35 estudiants valencians. A banda del Lluís Simarro, també han assistit a Mauthausen l’IES Joan Fuster de Bellreguard, l’Enric Valor de Pego, l’IES Els Ports de Morella, l’IES de Torís o l’IES de Bunyol.

Aquest dissabte els assistents acudiran a Ebensee, on visitaran el monument republicà i els túnels; i a Gusen, on podran veure la Plaça del Memorial i el Crematori. El diumenge l’activitat es centrarà a Mauthausen, on es realitzaran diferents actes commemoratius tant a la pedrera com als diferents monuments. L’expedició valenciana tornarà el dilluns, després de visitar el memorial i el camp de concentració de Mauthausen.

No hay comentarios

Dejar respuesta

cinco + 1 =