Xàtiva -Ontinyent tutoritza a onze hospitals en el càlcul de l’empremta de carboni en els hospitals

Xàtiva (6.10.22). Des de la Unitat d’Investigació i Innovació del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent s’ha organitzat un programa pilot de tutoria per a la gestió de l’empremta de carboni en els hospitals. La iniciativa pretén involucrar als hospitals públics valencians a treballar en la reducció de les seues emissions de gasos d’efecte d’hivernacle (GEI) i la importància de reduir l’empremta climàtica que produïx la sanitat.

El Departament Xàtiva-Ontinyent compta amb dos premis europeus de la iniciativa Health Care Climate Challenge pel lideratge en accions contra els efectes del canvi climàtic i per la reducció de la seua empremta de CO2eq. Com a continuïtat en la seua acció de lideratge el Departament ha organitzat este programa pilot en col·laboració amb l’organització internacional Health Care Without Harm (HCWH) Europe , per a tutoritzar un grup d’hospitals pilot per a iniciar accions en el camp de la sostenibilitat, reducció de l’impacte sobre el medi ambient i el control dels seus efectes sobre la pròpia salut de les persones.

El comité organitzador està compost per la Gerent Margarita Llaudes i la Directora de la Unitat d’Investigació del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, María José Molina junt amb la Gestora de Projectes d’I+D’i de la Fundació FISABIO de la Generalitat Valenciana.

Hui en dia 6 d’octubre té lloc la primera trobada en format virtual entre el comité organitzador i els tècnics de l’entitat HCWH Europe amb els primers onze hospitals valencians que participaran en el programa.
En esta sessió s’explicarà les ferramentes disponibles per al càlcul de l’empremta de carboni, la seua metodologia i la creació d’equips de treball.

El programa pilot preveu proveir d’assistència tècnica a estos hospitals durant tres mesos per a la realització del càlcul de la seua empremta. El projecte culminarà en una Jornada presencial on es coneixeran estos càlculs i es proposarà un pla de reducció de l’empremta de carboni.

Esta trobada de hui per videoconferència, compta amb l’obertura de la Subsecretària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública Mónica Almiñana que donarà pas a les sessions tècniques a càrrec de membres de l’organització HCWH Europe i l’empresa de consultoria Global Factor que recolzarà la realització del càlcul de les emissions de GEI.

Els hospitals valencians que s’han acollit d’inici a este programa de “mentoring” són l’Hospital Marina Baixa, Hospital de Requena, Hospital Sant Joan d’Alcant, Hospital Verjurat dels Lliris’ d’Alcoi, Hospital General de Castelló, Hospital d’Elda, Hospital Dr. Pesset València, Hospital Francesc de Borja de Gandia, Hospital General d’Elx, Hospital de Sagunt i Hospital de Sant Vicent del Raspeig a Alacant.

No hay comentarios

Dejar respuesta