El dia 8 d’octubre Xàtiva commemora el Dìa Internacional de la Dislèxia

Dissabte que ve 8 d’octubre se celebra el Dia Internacional de la Dislèxia. Sota el lema de l’associació Trenca-dis ¨Caminant cap a les fortaleses” la ciutat de Xàtiva se suma a visibilitzar aquesta diferència d’aprenentatge que afecta a aproximadament al 10% de la població. Es tracta d’un trastorn d’origen neurobiològic freqüent que es caracteritza per dificultats en la lectura i escriptura i que, en el cas de no abordar-se de manera adequada a nivell social, familiar i escolar pot suposar dificultats afegides com a problemes emocionals (ansietat, depressió o baixa autoestima) i fracàs escolar.

Per aquests motius, l’Ajuntament juntament amb l’Associació de dislèxia i altres Dificultats Específiques de la Comunitat València Trenca-dis organitza una sèrie d’actes per a sensibilitzar a la població i a tots els centres escolars de la necessitat de visibilitzar i conèixer què és la dislèxia.

Com en anys anteriors, el Portal del Lleó serà il·luminat de color turquesa, color que representa a aquest col·lectiu per transmetre pau, calma i tranquil·litat que tant necessiten les persones amb dislèxia. I en aquesta ocasió l’associació participa activament amb l’organització d’una xerrada de sensibilització el dissabte 8 d’octubre a les 12h a la Casa de la Joventut i un vi d’honor per a les persones assistents. A continuació, en el mateix lloc s’inaugurarà l’exposició fotogràfica del llibre de Jonathan Sendra “Dislexia. El valor del diferent” que estarà exposada fins al 21 d’octubre podent-se visitar de dilluns a divendres de 8 a 15h als matins i de 17 a 20h a les tardes i els dissabtes de 9 a 15h.

No hay comentarios

Dejar respuesta