Xàtiva no vol bous però sí Reina de la Fira

La ciutadania de Xàtiva ha opinat. Un total de 6.191 persones, de les 25.097 registrades al cens, han participat en l’enquesta sobre la Fira d’Agost impulsada des de l’Ajuntament de Xàtiva en la que se preguntava sobre la continuïtat o no dels festejos taurins i de la Reina de la Fira, el que suposa una participació del 24,67%.

Sobre els festejos taurins, els participants s’han decantat, per un resultat molt ajustat per la NO programació d’aquestos espectacles. Així, dels 6.191 votants, 3.056 han votat a favor de la seua continuïtat (49%) i 3.135 a favor de la seua supressió (51%).

Els resultats per a l’altra consulta, la referent a la figura de la Reina de la Fira, han sigut molt més clars. 3.948 persones han votat a favor de continuar amb la Reina de la Fira (64%) mentre que 2.207 han votat en contra (2.207).

Cal recordar que aquesta enquesta ha estat rodejada de polèmica. Així, per exemple des del PP es va denunciar tant la forma com la formulació de la pregunta sobre els festejos taurins. Per la seua banda, des de Xateba es va lamentar que s’equiparara una qüestió com la de la Reina de la Fira amb els bous. I finalment, els col·lectius pro taurins van advertir de la dubtosa legalitat de la mateixa.

Resultats-enquesta_ciutadana-Fira-(1)-1

No hay comentarios

Dejar respuesta