Onze noves empreses de Xàtiva han rebut aquest matí l’acreditació SICTED de qualitat en destinacions turístiques, de mans de l’alcalde de la ciutat, Roger Cerdà; la directora general de Turisme de la Generalitat Valenciana, Raquel Huete i la regidora del ram, Mariola Sanchis. Les noves empreses distingides són D’Turisme, El Cafè de Carmela, El Mirador del Castell, El Túnel Tapes, Hotel Montsant, Il Padrino Due, Love Xàtiva Tours, Mel de Romer, Mel i Salut, Taberna Kubaba i Xococap.

premis-turisme-1-diaridigital.esLa iniciativa SICTED ha estat promoguda des de l’Ajuntament en ser considerada pel mateix alcalde, Roger Cerdà com «un punt de partida adequat per construir el futur del sector turístic de Xàtiva». Ell mateix ha animat a tots aquells empresaris relacionats amb aquesta activitat a què participen en la iniciativa, ja que desenvolupar una indústria turística local capaç de generar ocupació i riquesa es troba en mà de tots. En el transcurs de la seua intervenció, Cerdà ha agraït el compromís pel desenvolupament de l’activitat turística als empresaris presents a l’acte.

Amb les noves distincions de hui, ja són un total de 24 empreses xativines les que llueixen a les seues façanes els distintius de qualitat turística SICTED. Entre elles es troben companyies de guies turístics, restaurants i cafeteries, hotels i empreses d’allotjament, a més de serveis públics. Aquesta distinció està destinada a la millora de la qualitat de les destinacions promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme (SET), amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP). Xàtiva ha estat la primera ciutat integrada a la xarxa SICTED des que es va produir el canvi polític a la Generalitat.

La taula de qualitat de la xarxa SICTED formada per l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà; la regidora de Turisme, Mariola Sanchis; la Tècnica de l’Agència Valenciana de Turisme, Eva Beltrán; la Tècnica Municipal, Mª Dolores Cazaurang i els representants empresarials, Diego Fuentes, president de Adexa i Esther Guillén, responsable de Comunicació de Xacex, en representació de la seva presidenta, Mª Jesús Cuenca; van valorar a l’agost a les empreses xativins que aquest any podrien ser distingides amb el certificat de qualitat SICTED.

El Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions, SICTED, l’objectiu principal del qual és millorar la gestió turística de la ciutat valenciana, permet, entre altres aspectes, l’ascens en el posicionament turístic de Xàtiva o l’increment en la coordinació entre l’Ajuntament i les empreses de serveis turístics de la ciutat. A través d’un certificat s’acredita la satisfacció del turista a cada un dels serveis turístics rebuts.

Englobades dins dels 32 oficis que proposa la metodologia SICTED, aquest any s’ha doblat el nombre d’empreses i serveis turístics presentats per la mesa de qualitat per a la concessió del certificat. Al capdavant se situen els establiments dedicats a la restauració amb huit cafeteries i restaurants, el segueixen serveis turístics, empreses de guiatge i allotjaments turístics.

Actualment, SICTED inclou destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana tan consolidats com Morella, Dénia, Gandia, Benidorm, Alacant, Peníscola o València; a més d’agències de viatges, oficines de turisme, museus, restaurants, apartaments turístics, hotels o albergs, platges, parcs d’oci, serveis de neteja o empreses de lloguer de vehicles. Així mateix, 5.333 empreses han estat distingides en tot el país i altres 4.003 empreses es troben adherides i treballen per aconseguir el certificat, segons informa la web del projecte, http://www.calidadendestino.es/.

No hay comentarios

Dejar respuesta