Xàtiva llança una innovadora APP per promocionar l’oferta turística de la ciutat

Promoure l’oferta turística de la ciutat és l’objectiu de la nova aplicació per a dispositius mòbils (APP) que va presentar en el matí d’ahir l’Ajuntament de Xàtiva i que ha desenvolupat l’agència digital Xatcom.net.

L’alcalde Roger Cerdà ha destacat el treball previ de prospecció que s’ha dut a terme i que ha permés, en paraules de Cerdà, “disposar d’una de les millors APPs de turisme de ciutats patrimonials com la nostra”. El primer edil ha manifestat que “nosaltres apostem pel turisme al voltant del patrimoni cultural, però ho fem amb una aposta moderna, que respon a les necessitats dels viatgers actuals i que millora notablement la imatge de la ciutat a través d’Internet i les noves tecnologies”. Per la seua banda, la regidora de Turisme, Mariola Sanchis, també ha elogiat el treball dut a terme per Xatcom.net i Tyris Software: “des del treball fet en la nova web de turisme, estàvem convençuts que la nova APP anava a ser la millor guia turística per als nostres visitants”, ha dit Sanchis.

L’aplicació contindrà informació sobre els monuments de la ciutat, rutes turístiques i continguts d’utilitat pel visitant. Tota aquesta informació serà accessible des de l’APP sense necessitat de disposar d’una connexió a Internet.

L’APP podrà descarregar-se de forma gratuïta en Apple Store i Google Play Store des de punts de descàrrega gratuïts situats a les oficines de turisme i el Castell. A més a més, integra un sistema d’estadístiques que permetrà als tècnics municipals conèixer quins són els indrets de la ciutat que desperten major interès en els visitants.

Una ferramenta al servei del turista

Amb l’objectiu de millorar l’experiència de la visita, l’APP facilitarà mitjançant l’ús de la tecnologia GPS l’orientació en el recorregut pels carrers de la ciutat amb un sistema de notificacions per proximitat a punts d’interès (POI) de cada monument. Aquestes notificacions disposaran d’un enllaç a la fitxa del monument que en alguns casos es complementarà amb una audioguia explicativa. Aquesta funcionalitat permetrà els usuaris que passegen per la ciutat comptar amb informació quan siga necessària, sense necessitat de cercar el contingut en l’aplicació.

Audioguies del Castell

Alta funcionalitat sol·licitada pels tècnics de turisme són les audioguies del Castell. Les persones que visiten el Castell amb l’APP instal·lada rebran un avís quan es troben prop d’un punt d’interès, que els oferirà la possibilitat d’escoltar un àudio explicatiu del mateix. Aquest sistema substitueix el vell i obsolet mètode de lloguer de lectors d’audioguies.

Què visitar, on i quan?

L’aplicació comptarà amb un menú fix natiu amb dos ítems principals: un d’ells navegarà als continguts encapsulats i l’altre mostrarà una vista amb els monuments propers que podran ser visualitzats en mode mapa o llista de text.

En clicar un punt del map, anomenat POI (Point of interest), l’aplicació mostrarà la informació del POI desitjat en una vista auxiliar. Pel que fa a la llista de POI, es mostraran els punts ordenats per distància, de més prop a més lluny. Aquest menú també disposarà d’accés a pàgina d’inici i opcions de configuració (idiomes i activació-desactivació de notificacions de proximitat).

Notificacions push en el smartphone per a anunciar esdeveniments

Aquests avisos apareixeran en el terminals dels usuaris en ocasions especials, per a comunicar informacions d’interès com ara: inauguració de la Fira de Xàtiva, inici del Festival Nits al Castell, exposicions, Firall, Corpus Christi, etc. Es mostraran en format text a l’usuari en el seu mòbil i contindran un enllaç en una vista de web dins de la pròpia aplicació.

No hay comentarios

Dejar respuesta

7 + 17 =