Xàtiva llança un projecte de voluntariat juvenil per a la conservació de la biodiversitat

«Operació falciot» busca preservar l’espècie i conscienciar a la societat sobre la importància d’aquests ocells

L’Ajuntament de Xàtiva ha posat en marxa un projecte de voluntariat juvenil per tal de sensibilitzar a la població sobre la importància dels falciots i preservar l’espècie, amb la divulgació de dades curioses d’aquests ocells i dels beneficis que aporten.

«Operació falciot» pretén salvar i reintroduir en el seu hàbitat natural a xicotetes cries de falciot, oroneta i avió, així com afavorir la qualitat emocional de les persones voluntàries i fomentar la participació juvenil educant en valors mediambientals per tal d’implicar-se en la cura del medi natural.

El voluntariat ofereix dues possibilitats: acollir un falciot a casa o realitzar el seu transport al Centre de Recuperació de Fauna «La granja del Saler» de València, ja que en temporades amb una taxa elevada d’ingressos els Centres de Recuperació poden experimentar una saturació que no permeta l’entrada de nous espècimens a les seus instal·lacions. Seran els particulars, en aquest cas, els qui s’encarreguen de la cura de l’ocell fins al seu trasllat o alliberament.

En aquest sentit es realitzarà un llistat de persones voluntàries amb les seues dades de contacte per a que puguen participar del projecte en el moment en que es trobe un falciot, avió o oroneta. A més a més, es disposarà d’un telèfon de contacte per tal d’avisar de l’albirament d’aquests exemplars.

Per a més informació es poden realitzar consultes a la Casa de la Joventut, al telèfon 96 227 43 42 o al correu joventut@ayto-xativa.es.

No hay comentarios

Dejar respuesta

15 − 4 =