Xàtiva llança la campanya «Un Nadal més sostenible» amb tres accions de conscienciació i educació

Es realitzarà una exposició dinàmica a l’Albereda i també hi haurà contacontes els dies 27 i 29 de desembre a les 12:30 hores

Xàtiva,22 dedesembre de 2023.- L’Ajuntament ha llançat amb motiu de les festes nadalenques la campanya «Un Nadal més sostenible», la qual té com a objectiu conscienciar socialment i mediambientalment i per a la qual s’han preparat tres accions de conscienciació i educació.

En primer lloc es realitzarà a l’Albereda Jaume I (front al Betlem monumental) una exposició dinàmica amb el nom «La mar de net», guiada per Xavi Carrillo. En ella es farà una performance anomenada «Piranyabracket» junt amb els xiquets i xiquetes que vullguen participar. L’exposició comptarà amb una prova per als més menuts, en la qual hauran de respondre preguntes i omplir unes paperetes per entrar a un sorteig de tres lots escolars valorats en 75 euros. Es podrà participar en la prova des del 26 fins al 29 de desembre, en horari de 10 a 14 i de 15:30 a 20 hores, realitzant-se l’últim dia el sorteig.

L’exposició continuarà fins al 7 de gener i es tracta d’una història sobre la sostenibilitat, en la qual es mostra la problemàtica del plàstic al fons marí i com aquest amenaça les espècies marines, altera l’ecosistema i afecta a la salut pública. Té format de campanya de prevenció conscienciant als més menuts i menudes de la inadequada gestió que es fa d’aquest material, tractant d’educar-los pel que respecta al medi ambient.

Junt amb aquesta exposició, des de les regidories de Medi Ambient i Educació també s’ha preparat un contacontes per als dies 27 i 29 de desembre, a les 12:30 hores, a l’escenari situat davant l’Ajuntament i on es presentarà el conte «La Mar de Net». L’activitat correrà a càrrec del reconegut contacontes El Gran Jordiet i de l’acròbata Josemi Skynes.

A més a més, també es difondrà una campanya de cartelleria per a tractar de conscienciar mediambientalment en aquests dies tan assenyalats, els quals estan clarament marcats per un consum no sempre controlat. Entre les accions sobre les quals es vol conscienciar es troben l’adquisició de menjar i beguda, la compra de regals, l’augment de la mobilitat a causa dels desplaçaments, l’increment de la despesa energètica en il·luminació o la utilització d’elements ornamentals naturals.

No hay comentarios

Dejar respuesta