Xàtiva inicia un Programa d’Acció Social per al suport a les persones amb diversitat funcional

L’Ajuntament de Xàtiva ha presentat aquest matí el Programa d’acció social per al suport i el tractament integral de persones amb diversitat funcional, amb la presència de la regidora de Benestar Social Xelo Angulo i la presidenta d’Aspromivise Consuelo Valero.

xelo-aspromivise-diaridigital.es2La iniciativa es va discutir el passat mes de març, durant la reunió mantinguda entre l’Ajuntament i el Director General de Diversitat Funcional de la Conselleria Antoni Raya, i en la que també van estar presents la Mancomunitat de Municipis, Aspromivise i l’AMPA del col·legi Pla de la Mesquita. En aquesta s’acordà un Programa d’Emergència, o de respir, per a poder atendre a eixes persones que esperen a les seues cases una solució. Una resposta en la que també s’ajudarà a afectats d’altres municipis propers.

«Des que estàvem a l’oposició teníem la voluntat, junt amb Aspromivise i el conjunt de la ciutadania, de donar resposta al desemparament que moltes famílies tenen en veure que el temps passa i tenen als seus familiars a casa sense fer res, a l’espera de la creació d’un Centre de Dia», ha manifestat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo.

xelo-aspromivise-diaridigital.es3Mentre arriba el Centre, s’inicia aquest Programa que es posarà en marxa el proper dia 10 de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar, i comptarà amb una coordinadora, un monitor i un cuidador d’inici. Entre les persones beneficiades hi haurà cinc veïns i veïnes de Xàtiva i una de Moixent encara que també s’està a l’espera de tancar acords amb l’Ajuntament de la Llosa de Ranes, de Llocnou d’En Fenollet i d’Anna.

El projecte, que suposa fins a finals d’any una inversió per part de l’Ajuntament de Xàtiva de 6.645 euros, amb un cost per usuari és de 415 euros mensuals, es desenvoluparà a l’espai jove d’Abú Masaifa, però com que les obres de l’edifici encara no estan concloses l’execució s’iniciarà a la sala de la planta baixa situada al Carrer Engai on ja s’estan duent a terme altres programes del Departament de Benestar Social. S’espera que a partir d’octubre el Programa ja es realitze al seu lloc habitual.

«Xàtiva ha de fer de locomotora en aquests i en molts altres temes. El centre de dia arribarà, perquè és el recurs que necessiten els usuaris i la ciutadania, però mentrestant és important començar a posar en marxa aquests mecanismes i infraestructures donant una resposta a les famílies», ha afegit Angulo.

La presidenta d’Aspromivise, Consuelo Valero, ha declarat per la seua part que «tenim a moltes persones a casa, i aquesta ajuda servirà tant per a que tinguen uns hàbits socials i culturals com per a que les famílies tinguen un respir en el dia a dia. Seguim reivindicant, des de l’any 2006, la creació d’un Centre de Dia, ja que tenim a molts usuaris que necessiten uns recursos més específics, però aquest és un pas important per al futur». En aquest Programa Aspromivise aportarà tant a la coordinadora del projecte com a la seua treballadora social.

No hay comentarios

Dejar respuesta

1 + trece =