Xàtiva inicia el programa de polítiques inclusives amb la contractació de 15 persones en risc d’exclusió

El programa de 95.000 euros es duu a terme exclusivament amb recursos propis de l’Ajuntament


L’Ajuntament de Xàtiva ha iniciat un Programa de Polítiques Inclusives a través de la regidoria de Benestar Social. El pla suposa la contractació de 15 persones durant 6 mesos per a treballar en distints serveis municipals. És el primer pla d’aquest tipus dut a terme pel nou Ajuntament exclusivament amb recursos propis. La dotació econòmica destinada a cobrir les necessitats d’aquest pla se situa al voltant de 95.000 euros.

Les persones seleccionades per l’equip social base de l’Ajuntament desenvoluparan tasques auxiliars en diversos departaments. La majoria realitzaran funcions d’ordenança i alguns altres reforçaran l’equip del Servei d’Assistència Domiciliària. La data d’inici del contracte és la de hui, 21 de març. Els beneficiaris del Programa de Polítiques Inclusives tindran una dedicació de 25 hores setmanals, de dilluns a divendres.

Segons l’equip social base, el principal factor generador de risc d’exclusió social és l’impacte de la desocupació en la unitat familiar. L’objectiu general del programa és “aconseguir el benestar social integral en famílies usuàries habituals de serveis socials amb la integració laboral, oferint-lis un treball com element estructurant de la vida, de la integració i del conjunt de relacions socials”, segons figura en el document que recull aquesta actuació.

El programa compta amb una sèrie d’objectius específics com ara proporcionar una estabilitat econòmica per cobrir necessitats bàsiques, facilitar la inclusió social i inculcar hàbits beneficiosos en la vida diària d’aquestos ciutadans.

Entre els requisits per a ser beneficiari d’aquest Programa d’Inclusió Social figura ser usuari habitual dels serveis socials de l’Ajuntament, estar desocupat, ser aturat de llarga duració i no poder accedir a cap prestació econòmica o que la unitat familiar no perceba cap tipus d’ingrés.

No hay comentarios

Dejar respuesta