Xàtiva inicia el nou curs escolar

Els centres educatius de Xàtiva han començat aquest dilluns el nou curs escolar 2019/2020, en una jornada en la que ha primat la normalitat.

La principal novetat d’aquest nou exercici és la inclusió d’una nova aula de 2 a 3 anys en el col·legi públic Teresa Coloma, que ha ampliat l’oferta d’educació infantil gratuïta a la ciutat. El servei ja venia desenvolupant-se als centres del Taquígraf Martí i l’Attilio Bruschetti des del curs 2015-2016.

D’altra banda cal destacar, a falta de dades definitives per part dels centres educatius, l’alt percentatge de matriculació per a l’actual curs. L’oferta comptava aquest any amb més d’un miler de places de segon cicle d’Infantil, (en tretze centres) 2.141 places de Primària (en huit centres), més de 1.700 places de Secundària (en quatre centres) i més de 800 places de Batxillerat (en tres centres).

A més a més, també s’ha incrementat l’oferta pel que fa als Cicles formatius. Al Lluís Simarro es poden cursar 10 cicles de les rames d’Administració i Gestió, Edificació i Obra Civil i Informàtica i Comunicacions; mentre que al Josep de Ribera es pot realitzar l’especialitat bàsica d’Electricitat i Electrònica. Pel que fa al Centre de Formació Professional La Costera, es poden cursar cicles d’Automoció, Electricitat i Electrònica, Comerç i màrqueting, Sanitat i Serveis a la comunitat, repartits tots ells en Formació Professional inicial, Grau Superior i programes formatius de qualificació.

Per últim, el centre d’Educació Especial Pla de la Mesquita afronta el nou exercici amb 88 places d’Educació Especial, mentre que també tenen oferta els col·legis Jacint Castañeda, Claret i la Immaculada.

La ciutat compta un any més amb Escola Oficial d’Idiomes i amb formació en matèria musical, mentre que el curs acadèmic a l’Escola d’Adults Francesc Bosch i Morata de Xàtiva començarà el proper 18 de setembre.

«Reiniciem el curs escolar a Xàtiva amb total normalitat i una gran oferta formativa en cadascun dels nivells educatius. Cal destacar l’obertura d’una nova aula de 2 a 3 anys al Teresa Coloma, que es suma a les aules ja existents i que resultarà molt profitosa per a les famílies de la nostra ciutat», ha destacat la regidora d’Educació Lena Baraza.


EnCastellà:

Xàtiva inicia el nuevo curso escolar

El Teresa Coloma estrena el aula de 2 a 3 años y los institutos aumentan su oferta formativa

Los centros educativos de Xàtiva han empezado este lunes el nuevo curso escolar 2019/2020, en una jornada en la que ha primado la normalidad.

La principal novedad de este nuevo ejercicio es la inclusión de una nueva aula de 2 a 3 años en el colegio público Teresa Coloma, que ha ampliado la oferta de educación infantil gratuita en la ciudad. El servicio ya vendía desarrollándose en los centros del Taquígrafo Martí y el Attilio Bruschetti desde el curso 2015-2016.

Por otro lado hay que destacar, a falta de datos definitivos por parte de los centros educativos, el alto porcentaje de matriculación para el actual curso. La oferta contaba este año con más de un millar de plazas de segundo ciclo de Infantil, (en trece centros) 2.141 plazas de Primaria (en ocho centros), más de 1.700 plazas de Secundaria (en cuatro centros) y más de 800 plazas de Bachillerato (en tres centros).

Además, también se ha incrementado la oferta en cuanto a los Ciclos formativos. Al Lluís Simarro se pueden cursar 10 ciclos de las ramas de Administración y Gestión, Edificación y Obra Civil e Informática y Comunicaciones; mientras que en el Josep de Ribera se puede realizar la especialidad básica de Electricidad y Electrónica. En cuanto al Centro de Formación Profesional La Costera, se pueden cursar ciclos de Automoción, Electricidad y Electrónica, Comercio y marketing, Sanidad y Servicios a la comunidad, repartidos todos ellos en Formación Profesional inicial, Grado Superior y programas formativos de calificación.

Por último, el centro de Educación Especial Pla de la Mesquita afronta el nuevo ejercicio con 88 plazas de Educación Especial, mientras que también tienen oferta los colegios Jacinto Castañeda, Claret y la Inmaculada.

La ciudad cuenta un año más con Escuela Oficial de Idiomas y con formación en materia musical, mientras que el curso académico en la Escuela de Adultos Francesc Bosch i Morata de Xàtiva empezará el próximo 18 de septiembre.

«Reiniciamos el curso escolar en Xàtiva con total normalidad y una gran oferta formativa en cada uno de los niveles educativos. Hay que destacar la apertura de una nueva aula de 2 a 3 años en el Teresa Coloma, que se suma a las aulas ya existentes y que resultará muy provechosa para las familias de nuestra ciudad», ha destacado la regidora de Educación Lena Baraza.

No hay comentarios

Dejar respuesta

3 × 2 =