Xàtiva inicia els primers pressupostos participatius dedicats als més menuts

Les Regidories d’Educació I Participació Ciutadana han presentat al col·legi Claret de Xàtiva el procés participatiu pel qual els menors de 16 anys de Xàtiva podran decidir el destí de 10.000 euros municipals dividits en dos propostes provinents d’una banda per alumnes de Primària i d’ altra per alumnes de Secundària.

decideix-ifantil-1-diaridigital.esEl projecte d’aquests pressupostos participatius infantils, que es realitzen per primera vegada a Xàtiva, té tres fases diferenciades. La primera ocupa el treball que es desenvolupa a les tutories dels centres de Primària i Secundària de la ciutat, mentre que la segona fase tindrà a veure amb uns tallers que es duran a terme en la Casa de la Cultura. L’última fase, prevista per a la primera setmana de juny, serà la que ocupe la votació dels xiquetsi respecte a les propostes que es presenten.

Els dies 21, 24 i 29 de maig seran els dies en que es reunisquen els alumnes escollits per concretar les deu propostes per a Primària i les deu per a Secundària que finalment passaran a la votació, la qual es farà en el propi centre educatiu entre els dies 4 i 8 de juny.

L’Ajuntament facilitarà urnes a tots els centres educatius per tal de facilitar les votacions i totes les activitats d’aquest procés es faran en horari lectiu.

decideix-ifantil-2-diaridigital.esLa regidora d’Educació, Amor Amorós, ha explicat que malgrat que es tracta del primer any en que es realitza aquesta proposta, s’espera que siga una activitat que es consolide al calendari escolar.

Per la seua banda, el regidor de Participació Ciutadana, Miquel Alcocel, ha recordat que la proposta va nàixer del grup motor, que va suggerir estendre la participació als menors de 16 anys.

No hay comentarios

Dejar respuesta