Xàtiva indemnitza una dona a qui li va caure un arbre al damunt

L’Ajuntament de Xàtiva ha acceptat els 5.000 euros d’indemnització que demanava una veïna de Xàtiva per l’impacte que va sofrir quan, al juny del 2013, li va caure un arbre de quatre metres al damunt mentre estava sentada a la terrassa d’un bar al carrer Poetes Setabenses. Allí s’hi trobava ella, parlant tranquilament amb una altra dona, quan un arbre de quatre metres li va caure al damunt. En aquell moment va ser traslladada a l’hospital despres de sofrir contusions al cap i a les extremitats, però per sort no va sofrir ferides greus. L’acompanyant de la conversa també va acudir més tard a urgències amb malestar general i molt afectada per la situació, segons recull l’informe de la Policia Local.

L’arbre era un exemplar de cirueler de fulles púrpures, que encara no s’han determinat les raons de la caiguda, es va partir a una altura d’uns 1,5 metres a l’altura del sòl. Segons els tècnics, les causes eren, si més no, extranyes, ja que la copa de l’arbre es trobava en unes condicions «acceptables». Però no era la primera ocasió en la que es produia una situació similar, on un arbre, o unes rames es partien, ja siga per actes vandàlics, com per usos no adequats al carrer.

Malgrat l’incident, Medi Ambient va explicar, després de l’exhaustiva investigació, que l’establiment El Racó no disposava de l’autorització pertinent per utilitzar una terrassa en el moment de l’incident. Però aquesta contrarietat que en un principi podia suposar una bona raó per a l’Ajuntament per acollir-se i no pagar, la investigació va concluir que no es tractava d’una acció de tercers sobre l’arbre sinó d’un manteniment inadecuat. La indemintzació ha prosperat.

 

 

No hay comentarios

Dejar respuesta