Xàtiva incrementa un 70% el premis econòmics per millorar els monuments fallers

L’Ajuntament de Xàtiva, incrementa el valor econòmic dels premis perquè els monuments fallers de Xàtiva tinguen major vistositat.

El regidor Pedro Aldavero exposa a l’assemblea de presidents l’ampliació del premis incidint en què l’objectiu és incrementar els pressupostos dels cadafals

L’Ajuntament de Xàtiva ha modificat a l’alça la quantia econòmica dels premis econòmics establerts per a primar la qualitat dels monuments fallers de la ciutat. Dels 13.000 euros dedicats l’exercici anterior es passa a 22.000, el que suposa un increment d’aproximadament el 70% d’aquesta dotació. El regidor de Falles i Festes, Pedro Aldavero va assistir ahir a l’assemblea de presidents de comissions celebrada a la seu de la Junta Local Fallera per tal d’explicar la motivació d’aquestos canvis.

Segons Aldavero, “les comissions falleres de Xátiva son capdavanteres en moltíssims aspectes de la festa, indumentària, llibrets, presentacions, etc, però on ens hem quedat estancats és en l’apartat dels monuments fallers. Per eixe motiu, des de la regidoria de Falles anem a col·laborar per a que els monuments fallers de Xàtiva tinguen major vistositat cada vegada. Les comissions que vulguen optar als premis hauran de signar un document on quede constància del compromís de que els diners dels premis vagen destinats a millorar el pressupost del monument de l’exercici següent en la mateixa quantia del premi econòmic. Complim amb el compromís d’incrementar el recolzament econòmic a les falles, però això s’ha de notar en la millora dels monuments”.

De fet, Aldavero va informar que les comissions guardonades, a l’hora de fer efectiu el cobrament del premi, hauran de signar un document mitjançant el qual es comprometen a invertir eixa quantitat en el monument de l’any següent. Com a garantia del compliment d’aquest compromís, Aldavero afirma que quan es detecte fefaentment que una comissió premiada incompleix l’acord i no destina els diners del premi a millorar el monument en l’exercici immediatament posterior, “eixa falla es quedarà sense poder optar als premis econòmics de l’Ajuntament durant almenys dos exercicis”, assegura el regidor.

Enguany, no tan sols no s’ha disminuït la dotació econòmica de cap categoria premiada, sinó que s’han augmentat algunes i se n’han creat de noves. Això ha suposat incrementar la partida en 9.000 euros.

S’incrementen els premis en les seccions especials i primera de les falles grans, ja que s’espera estimular a les comissions per a que competisquen en aquestes seccions. Es tracta de les seccions de majors pressupostos i, en conseqüència, les que presenten monuments fallers de major qualitat.

Per exemple, la falla guanyadora del primer premi de la secció especial rebrà 500 euros més que l’any passat, fins arribar als 3.500 euros de guardó. El primer premi de la primera secció puja 300 euros respecte 2016 i arriba als 1.500 euros. A més a més, es creen nous premis econòmics per al segon (2.500 €), tercer (2.000 €) i quart (1.500 €) premi de la secció especial i per al segon i tercer de la secció primera, dotats amb 1.200 i 1.000 euros respectivament. En les seccions segona i tercera només hi ha premi per a les falles guanyadores, que rebran 1.000 i 800 euros, respectivament.

El premis destinats als monuments fallers infantils es mantenen respecte l’any passat, així com la resta de categories: premis als millors ninots, enginy i gràcia, crítica i decoració de monuments.

No hay comentarios

Dejar respuesta