Xàtiva incrementa el pressupost del servei de mediació per a persones sordes i sordo-cegues

L’Ajuntament de Xàtiva ha ampliat el servei de mediació i interpretació per a la inclusió social de les persones sordes i sordo-cegues de la ciutat. La regidoria de Benestar Social ha augmentat en un 43,17% l’assignació pressupostària per a aquest servei dotant-lo amb 17.825 euros i 30 hores d’atenció setmanals.

La regidora responsable Xelo Angulo s’ha reunit aquesta setmana amb els responsables de la Federació Valenciana de Persones Sordes (Fesord) per avaluar la qualitat del servei i acordar noves propostes de treball per a 2017 i 2018. La regidora ha anunciat que el nou conveni entre ambdues entitats inclourà millores en el servei amb l’objectiu de «revertir la situació d’exclusió a què moltes de les persones sordes i sordo-cegues es veuen abocades per les seues característiques”.

L’atenció en aquest servei d’intèrpret de llengua de signes i de mediació social no només es veurà millorada amb l’increment d’hores, sinó que també es facilitarà a les persones sordes l’accés a la informació i tràmits que es gestionen des de Benestar Social, així com també es farà més accessible la resta d’activitats que ofereix l’Ajuntament, adaptant-les per tal que aquest servei siga transversal a tots els departaments municipals.

D’altra banda, el departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Xàtiva va encetar ahir un taller d’alfabetització de la llengua, oral i escrita adreçat a persones nouvingudes i immigrants que necessiten afiançament en les habilitats orals. El taller s’impartix els dimarts i divendres de 10 a 11 hores a les mateixes dependències de l’Ajuntament. Les inscripcions es poden fer adreçant-se al servei PANGEA.

No hay comentarios

Dejar respuesta