Xàtiva incrementa el pressupost de 2017 fins a 24,6 milions d’euros

La Comissió d’Hisenda de l’Ajuntament de Xàtiva ha aprovat per unanimitat les línies fonamentals que conformaran el pressupost de 2017. El projecte, que s’ha de trametre al Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques abans del 15 de setembre, conté les magnituds econòmiques bàsiques que després conformaran el pressupost municipal del proper exercici.

D’aquesta manera, per a 2017, el pressupost s’eleva de 22,2 a 24,6 milions d’euros, el que representa un increment del 10,8%. Aquest increment s’explica bàsicament per la confluència de factors com l’increment de la recaptació provocat per les inspeccions cadastrals dutes a terme en 2016, l’increment en la participació en els tributs de l’estat i la contractació d’un préstec per afrontar les recents sentències que condemnen a l’Ajuntament al pagament d’indemnitzacions per expropiacions de terrenys per a la construcció de la Ciutat de l’Esport dutes a terme durant l’etapa de Rus al capdavant de l’Ajuntament, obligacions que han caigut com una gerra d’aigua freda a la Casa de la Ciutat.

El regidor d’Hisenda, Ignacio Reig, remarca el repunt de la partida d’inversions netes que passa de 0’8 a 1,3 milions d’euros, al marge de la inversió en terrenys que van ser “adquirits” en l’època d’Alfonso Rus però que continuen pendents de pagament 9 anys després: “tancarem 2016 amb un deute bancari a llarg termini en els 13 milions d’euros, després de diversos anys amortitzant préstecs a un ritme de 3 milions a l’any. Pensem que és hora de relaxar el ritme d’amortització. A més, cal anar liquidant les quantitats que es deuen a diversos particulars que estan pendents de cobrament, alguns des de fa nou anys. Ho tenen guanyat als jutjats i el més assenyat és afrontar el pagament de forma gradual. El creixement normal de la recaptació anirà a incrementar la inversió, la creació d’ocupació continua sent l’objectiu principal “.

El regidor reconeix que queda pendent la liquidació judicial dels sobrecostos de la Ciutat de l’Esport. Reig explica que “està per quantificar. De moment queda fora “, adverteix.

Impostos congelats, tot i que puja la recaptació global
Després de diversos exercicis amb diners retingut pel govern central, les liquidacions de la participació en els tributs de l’estat torna a ser clarament favorable a l’Ajuntament, amb un increment de 556.000 respecte al 2016. Les inspeccions cadastrals realitzades en 2016 suposaran un ingrés extra de 205.000 euros, al marge d’ingressos endarrerits. Ignacio Reig explica les línies generals: “no pujarem impostos. És cert que ens beneficiem de les revisions cadastrals de 2016. La participació en tributs de l’estat s’incrementa per fi, el que deixa cert marge de maniobra per establir alguns beneficis fiscals, encara per determinar. Cal continuar aprofundint en la progressivitat i seguirem ajustant les taxes al cost real del servei “, conclou.

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 × 1 =