Xàtiva incrementa en un 40% les beques per a escoles infantils

Dins de l’apartat de Serveis Socials, la junta de govern de dilluns passat va aprovar les ajudes de l’Ajuntament de Xàtiva dirigides a família i infància, en forma de beques per a escoles infantils en el curs 2017/2018. En aquesta edició s’ha produït un increment del 40% tant en el nombre de xiquets i xiquetes beneficiaris d’aquests ajudes com en el pressupost destinat a sufragar-les, que augmenta gairebé en 8.000 euros.

Així doncs, per al present curs, Benestar Social ha gestionat 36 sol·licituds d’ajuda per a escoles infantils, per un import de 28.500 euros per a tot el curs escolar. És a dir, prenent com a referència el curs anterior, trobem que s’han concedit 10 beques més, que el pressupost ha augmentat en 7.842,50 euros i que s’ha produït una ampliació de la cobertura a 11 mesos, respecte als 10 mesos de la edició anterior.

La regidora de Benestar Social, Xelo Angulo, explica que «dins del pla concertat de l’Ajuntament amb la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, gestionem diferents ajudes com poden ser les beques per a escoles infantils, les ajudes per a menjador en període de vacances, els ajuts per l’adquisició de material escolar, per a activitats esportives i de temps lliure i també per a activitats escolars. Aquest any, amb les beques per a escoles infantils anem a ajudar a 36 famílies de la ciutat amb unes ajudes distribuïdes en funció de les rendes familiars”. Angulo ha informat que els usuaris de les beques es reparteixen entre les escoles infantils Betània (15 becats), El Corro (8 becats) i A Gates (13 becats).

La instrucció que regeix la concessió d’ajudes destinades a família i infància estableix uns requisits generals referits a usuaris amb un perfil sociofamiliar, econòmic i educatiu que requereix d’una intervenció, per tal de potenciar la integració socioeducativa i dinamitzar les seues estructures familiars cap a un major nivell d’integració. A més d’aquestos requisits, s’estableixen com a criteris per a la concessió de les beques el deteriorament econòmic de la unitat familiar que puga afectar el desenvolupament normalitzat dels menors, la disfuncionalitat de la dinàmica familiar generada per la inestabilitat laboral i la precarietat econòmica o l’absència d’un dels progenitors.

No hay comentarios

Dejar respuesta