Xàtiva inaugura la Casa de les Dones: espai de trobada i de lluita per la igualtat

Xàtiva inaugura la Casa de les Dones «la Ferroviària», un espai que té la vocació d’esdevenir un punt de trobada i la seu dels serveis i recursos específics i especialitzats adreçats a les dones, a més de seu del Consell de les Dones per la Igualtat.

«Des de l’Ajuntament hem volgut fer en aquesta legislatura un pas endavant en el desenvolupament de les polítiques d’igualtat en matèria d’empoderament, de formació i de suport a les dones que pateixen violència, de prevenció i d’educació en valors», ha explicat la regidora de la Dona i Igualtat Cesca Chapí.

Entre els serveis que oferirà la Casa de les Dones es troben serveis d’atenció a les dones com el Servei de Polítiques de Gènere, Informació i orientació, Atenció psicològica individual, teràpia grupal o Servei d’inserció i ocupació; espais de participació, que albergaran al Consell de les Dones per la Igualtat, a associacions de dones o aquelles que promoguen la igualtat de gènere i un espai didàctic; un espai de treball tècnic, amb el que poder programar i impulsar projectes i actuacions d’igualtat de gènere; i un altre espai de recursos i documentació o una aula TIC.

El Centre comptarà amb una agent d‘igualtat i advocada, amb una psicòloga, personal de suport administratiu, personal de recepció i altres perfils com educadores o treballadores socials.

És important destacar el Servei d’Intervenció especialitzada per a Dones víctimes de violència de gènere, tant de forma presencial com per teleassistència, que és totalment gratuït, així com l’acollida de tot l’associacionisme femení.

Els actes d’inauguració, que comptaran amb la presència de la Diputada de l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de València, Isabel García; l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i la regidora de Dona i Igualtat Cesca Chapí, s’iniciaran amb una batucada itinerant oferida per Batudona que començarà a les 19:30 a les portes de l’Ajuntament i arribarà fins a la Casa de les Dones, on es produirà la inauguració a les 20:00h. A les 21:00h està previst un sopar de pa i porta al que seguirà l’actuació «Dóminas, chonis y princesas», a càrrec de Loles Serrano. Les activitats finalitzaran amb una Festadona a partir de les 23:00h.

La inversió per poder remodelar i condicionar aquest espai de trobada per a les dones i la lluita per la igualtat, que compta amb un Reglament de normes d’Ús intern, ha suposat un total d’uns 69.300 euros. S’espera la concessió de subvencions ja sol·licitades que ajuden al finançament d’aquesta inversió.

No hay comentarios

Dejar respuesta

4 × 3 =