Xàtiva inaugura el dissabte un nou Espai Borja a la capella de l’Hospital Reial

L’Ajuntament de Xàtiva aposta fort per la promoció turística i la posada en valor del seu immens patrimoni històric, arquitectònic i cultural i, especialment, de la seua Ruta dels Borja, que recorre el centre d’aquesta monumental ciutat de la mà d’una de les famílies més universals del Renaixement. I per donar inici a les accions encaminades a atraure visitants interessats en aquesta apassionant saga familiar, la localitat inaugura l’Espai Borja, que comptarà amb un un innovador espectacle audiovisual sobre la coneguda família que es projectarà sobre les parets de la capella de l’emblemàtic Hospital Reial de la localitat.

La inauguració d’aquest nou espai tindrà lloc el dissabte 29 de desembre, i comptarà amb la presència de l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i Boluda; i la regidora de Turisme, Mariola Sanchis, entre d’altres autoritats. «La nostra història és el que ens diferència i volem donar-li tot el valor que es mereix», assegurava Cerdà. «Gràcies a la col·laboració de Turisme Comunitat Valenciana comptem amb un conveni de col·laboració per a implantar activitats dins del Territori Borja i posar en valor el nostre patrimoni i la visita a la ciutat», assenyalava l’edil.

El llegat dels Papes Borja
En el nou Espai Borja el visitant podrà conèixer a través d’una original aventura virtual els principals edificis de Xàtiva que es poden visitar avui en dia vinculats a la família Borja, i especialment als dos Papes Calixt III i Alexandre VI. Es tracta d’un espectacle audiovisual amb efectes especials i de so que es projectarà sobre les parets de l’antiga capella de l’Hospital Reial de la localitat i que contarà la història dels Borja, i especialment dels dos Papes Calixt III i Alexandre VI, mostrant la seua especial vinculació a la ciutat de Xàtiva.

Per a produir aquest espectacle singular s’han combinat gravats i miniatures de l’època renaixentista amb imatges actuals de la ciutat que inclouen plans aeris realitzats amb dron. El lloc triat per a albergar aquest Espai Borja és l’Hospital Reial, un dels edificis més interessants de la ciutat, en el qual es fusionen l’estil gòtic amb els primers assajos del Renaixement, i que es troba situat precisament en la plaça Calixt III, enfront del lloc on va ser batejat el primer Papa que va donar Xàtiva al món.

territori-borja-diaridigital.es


Los Borja reviven en el Hospital Reial de Xàtiva

El Ajuntament de Xàtiva apuesta fuerte por la promoción turística y la puesta en valor de su enorme patrimonio histórico, arquitectónico y cultural, y en especial de su Ruta de los Borja, que recorre el centro de esta monumental ciudad de la mano de una de las familias más universales del Renacimiento. Y para dar comienzo a las acciones encaminadas a atraer visitantes interesados en esta apasionante saga familiar, la localidad inaugura su “Espai Borja”, con un un innovador espectáculo audiovisual sobre la conocida familia que se proyectará sobre las paredes de la capilla del emblemático Hospital Reial de la localidad.

La inauguración de este nuevo espacio tendrá lugar el próximo sábado 29 de diciembre y contará con la presencia del alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i Boluda; y la concejal de Turismo, Mariola Sanchis, entre otras autoridades. “Nuestra historia es lo que nos diferencia y queremos darle todo el valor que se merece”, aseguraba Cerdà. “Gracias a la colaboración de Turisme Comunitat Valenciana contamos con un convenio de colaboración para implantar actividades dentro del Territorio Borja y poner en valor nuestro patrimonio y la visita a la ciudad”, señalaba el edil.

El legado de los Papas Borja
En el nuevo “Espai Borja” el visitante podrá conocer, a través de una original aventura virtual, los principales edificios de Xàtiva que se pueden visitar hoy en día vinculados a la familia Borja, y en especial a los dos Papas, Calixto III y Alejandro VI. Se trata de un espectáculo audiovisual con llamativos efectos especiales y de sonido que se proyectará sobre las paredes de la antigua capilla del Hospital Reial de la localidad y que contará la historia de los Borja mostrando su especial vinculación a la ciudad de Xàtiva.

Para producir este espectáculo singular se han combinado grabados y miniaturas de la época renacentista con imágenes actuales de la ciudad, que incluyen planos aéreos realizado con dron. El lugar elegido para albergar este “Espai Borja” es el Hospital Reial, uno de los edificios más bellos e interesantes de la ciudad en el que se fusionan el estilo gótico con los primeros ensayos del Renacimiento y que se encuentra ubicado precisamente en la plaza Calixto III, frente al lugar donde fue bautizado el primer Papa que dio Xàtiva al mundo.

territori-borja-diaridigital.es

No hay comentarios

Dejar respuesta

dos × 4 =