Xàtiva impulsa el reciclatge d’envasos de vidre entre els hostalers de la localitat

  • Es duran a terme enquestes a tots els establiments per a conèixer els hàbits de reciclatge d’envasos de vidre i adequar els recursos a les seues necessitats
  • A més, per a facilitar la tasca de reciclatge en el sector, s’instal·laran contenidors especials, dotats amb boca més ampla, i s’entregaran poals amb sistema d’elevació als hostalers que ho sol·liciten
  • El canal HORECA en Espanya genera el 52% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús que es comercialitzen al mercat

L’Ajuntament de Xàtiva posa en marxa una campanya per a impulsar el reciclatge d’envasos de vidre en el sector hostaler de la localitat, que s’iniciarà el proper dimecres 14 d’octubre.

La iniciativa, en una primera fase, començarà amb la realització d’enquestes i entrevistes als tots els establiments d’hostaleria de la localitat, per a conéixer de primera mà quines són les seues necessitats i poder adequar els recursos existents. A més, s’ofereix informació detallada als locals sobre com reciclar correctament i dels avantatges socials, econòmics i mediambientals que té el reciclatge de vidre.

En una segona fase, i per a facilitar el reciclatge de vidre en el canal Horeca (Hostaleria, Restauració i Servei de catering), s’instal·laran contenidors especials, dotats amb una boca més ampla, que permeten el reciclatge de grans quantitats de vidre com les generades pels hostalers. També s’entregaran poals adaptats amb rodes per a facilitar el transport dels residus de vidre i el seu posterior buidatge als contenidors.

Per a portar avant aquesta iniciativa, es posarà en marxa un treball de camp per a reforçar el coneixement de la normativa actual en matèria de reciclatge d’envasos de vidre. De la mateixa manera, es pretén aconseguir un increment de la taxa de reciclatge de vidre en la localitat.

El sector de l’hostaleria i la restauració és un dels eixos fonamentals per a incrementar la taxa de reciclatge, ja que en ell es consumeixen prop del 52% dels envasos de vidre d’un sol ús que es produeixen a Espanya.

Beneficis mediambientals del reciclatge de vidre

El vidre que es deposita en els contenidors es recicla al 100% i s’utilitza per a la fabricació de nous envasos, de manera indefinida i sense perdre les propietats originals. Reciclant vidre evitem el creixement dels abocadors.

Reciclar vidre és un element clau en la lluita contra el canvi climàtic. En usar vidre reciclat en la fabricació de nous envasos s’evita l’extracció de matèries primeres de la naturalesa, evitant l’erosió dels sòls i la desforestació del nostre entorn. A més, es minimitza l’emissió de CO₂ en el procés de fabricació i s’estalvia energia.

Dades de reciclatge de vidre en el municipi de Xàtiva

Segons les últimes dades disponibles de 2019, els ciutadans de Xàtiva van reciclar un total de 406.911 quilograms d’envasos de vidre. Això suposa que cada habitant va reciclar una mitjana d’uns 13,9 kg de vidre a l’any.

Quant a la taxa de contenidors la localitat disposa d’un total de 117 contenidors instal·lats, per la qual cosa hi ha un contenidor per cada 250 habitants.

No hay comentarios

Dejar respuesta