Xàtiva imparteix formació a famílies per a enfortir el benestar dels menors acollits

El Centre Social La Placeta, extensió dels serveis de Benestar Social a Xàtiva, és el lloc de celebració d’un curs de formació dirigit a totes les famílies que acullen menors a la ciutat; concretament en la modalitat de famílies acollidores extenses. Aquesta activitat formativa de caire social va començar ahir i es perllongarà fins el proper 31 de març. El curs està impartit per psicòlegs i educadors socials especialistes en acolliment familiar que formen part de l’entitat de foment de l’acolliment EMAFI, Equip Multidisciplinar d’Atenció a la Família i la Infància. L’activitat està subvencionada per la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xàtiva.

A través d’aquesta formació es pretén dotar a les famílies d’eines que permeten enfortir la comunicació i els vincles positius amb el menor acollit, així com establir els suports necessaris per a optimitzar el seu desenvolupament personal, educatiu i social. Altres objectius d’aquesta activitat formativa són aprendre a reinterpretar conductes, treballar l’acceptació de l’acolliment i la història familiar.

El curs es desenvoluparà en tres sessions, abordant continguts com ara les potencialitats, debilitats, habilitats personals o de convivència de les famílies d’acollida; el procés d’adaptació del menor acollit o eines adequades per a la resolució de conflictes.

EMAFI té una dilatada experiència en l’àmbit dels processos d’integració familiar i acolliments familiars o adopcions. Aquesta entitat d’economia social amb seu a València presenta una àmplia trajectòria de col·laboració amb les institucions públiques i els agents socials del sector. Entre els objectius d’EMAFI, es troba el realitzar activitats de formació, de caràcter permanent o eventual, tant a professorat, com a famílies, professionals i altres agents d’intervenció educativa, sanitària o psicosocial.

No hay comentarios

Dejar respuesta