Xàtiva guanya el repte Mapamundi d’Ecovidrio i rebrà deu contenidors amb un disseny personalitzat

La capital de la Costera és un dels nou municipis reconeguts i els contenidors es distribuiran a través de diferents punts de la ciutat

L’Ajuntament de Xàtiva ha sigut un dels nou municipis guanyadors del Repte Mapamundi organitzat per Ecovidrio conjuntament amb el Consorci per a la Gestió de Residus. L’acte d’entrega de premis s’ha celebrat aquest dijous a la seu del COR.

El premi és la retolació de deu contenidors de vidre del municipi amb un disseny personalitzat, que compta amb aspectes destacats de la ciutat de Xàtiva vinculats a la cultura o a la gastronomia com ara el Castell, la Seu, la Fira d’Agost, les fonts del Lleó, Sant Francesc i 25 dolls, el quadre de Felip Vé cap per avall, l’arnadí o els alls tendres.

Aquests contenidors s’ubicaran als carrers Ramón y Cajal, Abú Masaifa, Ausiàs March, Baixada de l’Estació, Font dels 25 dolls, Vicent Boix, Pintor Joaquín Tudela, Plaça la Bassa, Avinguda Juan Francés i a Bixquert (zona de l’ermita).

Xàtiva ha resultat guanyadora en la categoria de municipis amb més de 15.000 habitants, junt amb la localitat d’Oliva. La resta de municipis guanyadors han sigut Canals, Benigànim, Potries, Beniflà, Rotglà i Corberà, la Font de la Figuera i Cofrents.

La campanya del Repte Mapamundi va tindre lloc entre els mesos d’octubre i novembre de 2021, amb la intenció d’incrementar el nombre de vidre reciclat als municipis a través dels contenidors. A Xàtiva es van realitzar diferents jornades informatives a distints punts de la ciutat, amb el repartiment de fullets informatius i bosses de reciclatge, a més de la col·locació d’un contenidor a l’Albereda Jaume I i la difusió a través de les xarxes socials municipals.

No hay comentarios

Dejar respuesta