Aquest matí s’ha presentat el projecte «Camins de Salut», nascut de la col·laboració entre la regidoria de Sanitat i DKV Salud y Seguros Médicos. La iniciativa respon a la voluntat d’ambdues institucions de posar en valor el patrimoni urbà i natural de la ciutat mentre es difonen hàbits de vida saludables entre la població.

camins-de-salud-2-diaridigital.esSegons ha explicat la regidora de l’àrea, Cristina Suñer, «esta iniciativa se suma als nostres 7 itineraris de Ruta Sana i a les estratègies d’alimentació saludable que hem començat a desenvolupar tant en adults com en menors. El nostre objectiu és desenvolupar estratègies que ens ajuden a reduir la factura d’assistència sanitària gràcies a la millora dels hàbits dels nostres veïns i veïnes».

El projecte implementat a Xàtiva de «Camins de Salut» consisteix en el disseny i senyalització d’una ruta urbana-rural que discorre pel centre històric i el vessant del castell. Este itinerari té una longitud de 3,9km. i s’ajusta a les recomanacions de l’OMS. A més d’estar disponible per a tota la ciutadania, des de la regidoria s’han preparat rutes guiades per monitors per a escolars amb la intenció d’aportar-los una alternativa d’oci la qual inclou història i exercici físic.

camins-de-salud-1-diaridigital.es«Camins de Salut» és una ruta circular que s’inicia a la porta de l’Ajuntament per dirigir-se després a la plaça de Calixt III, carrer de Sant Domènech, plaça del Trinquet, carrer Forn del Vidre i des d’este punt es dirigeix ​​cap a la costa del Castell pel camí del Portet (PR) fins a la cova dels Coloms, la Nevera, i Sant Feliu. Una volta en Sant Feliu, la ruta torna al nucli urbà pel carrer Collar de la Coloma, Sant Josep, la font dels 25 dolls i, finalment, l’avinguda Selgas.

Avantatges físics i emocionals de caminar

CAMINS-SALUT-WEB-4Els avantatges de caminar són quantiosos i la seua realització altament recomanada per a tota la població independentment de l’edat. Es tracta d’una activitat que permet entrenar les articulacions sense danyar-les, tonifica els músculs i controla el colesterol i el risc de diabetis. D’esta manera, s’eviten malalties com l’artrosi, es millora el risc sanguini del cervell el que afavoreix el rendiment intel·lectual (molt aconsellable per a xiquets i joves estudiants), i enforteix la memòria dels més grans.

Respecte als beneficis psicològics o emocionals, caminar diàriament de forma suau, constant i regular, ajuda a millorar l’estat de l’ànim; la consecució de metes augmenta la sensació de benestar, el que permet augmentar l’autoestima, i ens prepara per afrontar l’estrès del dia a dia i ajuda a dormir millor.

L’OMS recomana realitzar un mínim de 60 minuts diaris d’activitat física, en el cas de la població infantil i adolescents, i de 30 a 60 minuts al dia en la població adulta per, entre molts altres beneficis, lluitar contra l’obesitat. En estes recomanació s’emmarca el projecte «Camins de Salut», una de les accions de l’Institut DKV de la Vida Saludable, creat per promoure la millora de la salut i la vida de la població mitjançant la divulgació d’informació i la formació orientada a inculcar hàbits saludables.

Recomanacions per a la realització de la ruta

camins-de-salud-3-diaridigital.esCom en tota activitat física és aconsellable dur a terme una preparació prèvia a la seua realització, de manera que puguem aconseguir un rendiment òptim de l’exercici i evitar possibles imprevistos. Així, al començament del camí s’ofereixen algunes recomanacions a tenir en compte abans de començar la ruta, com són: portar roba i calçat còmode, protegir-se del sol amb una crema adequada i, si cal, portar gorra; realitzar la ruta en companyia sempre serà millor o, en cas contrari, portar a mà el telèfon mòbil. No és aconsellable realitzar l’exercici immediatament després de dinar i, molt important, realitzar un escalfament previ per evitar possibles lesions.

A més, s’ofereixen recomanacions una vegada s’haja començat l’activitat física, com: començar la ruta augmentant el ritme progressivament; mantenir una respiració pausada durant tot l’exercici; beure aigua durant tot el trajecte i sempre que el cos ho necessite, i finalitzar disminuint el ritme progressivament. I, en acabar, és fonamental fer estiraments i comprovar el temps emprat en la realització de l’exercici amb la intenció de millorar.

L’Institut DKV de la Vida Saludable és una iniciativa creada per promoure la millora de la salut i la vida de la població mitjançant la divulgació d’informació i la formació orientada a inculcar hàbits saludables. A través de l’Institut DKV de la Vida Saludable es pretén donar pautes útils per ajudar a que les persones es convertisquen en agents corresponsables i actius en la supervisió de la seua salut, potenciant la prevenció, així com els valors de l’exercici i els hàbits per a una vida sana. A Espanya, Grup DKV està implantat en tot el territori nacional, amb una àmplia xarxa d’oficines i consultoris en què treballen vora2.000 empleats, i que dóna servei a prop de 2 milions de clients.

No hay comentarios

Dejar respuesta

7 + once =