Xàtiva estrena ecoparc mòbil

Durant quatre dies a la setmana, l’ecoparc mòbil s’instal·larà a diversos punts de la ciutat per facilitar la tasca de reciclatge

 Aquest matí s’ha presentat, a la plaça de l’Almàssera, el servei d’ecoparc mòbil. Una iniciativa del Consorci per a la gestió de residus (COR) que, amb la col·laboració de l’Ajuntament, pretén acostar al municipi aquest sistema d’arreplega perquè tots els veïns i veïnes puguen reciclar al costat de casa sense haver de desplaçar-se.

ecoparc-mobil-4-diaridigital.esLa regidora de Medi Ambient, Pilar Gimeno (Compromís), destaca la importància de la col·laboració entre el COR i la regidoria a l’hora de treballar el reciclatge i de construir el camí que ens porte a una ciutat més ecològica. «Fins ara sempre s’han fet campanyes sobre ecologia dirigides a escolars, però portar l’ecoparc mòbil a Xàtiva suposa la possibilitat de realitzar una pràctica diària del reciclatge que no només implica els infants, sinó tota la família.»

ecoparc-mobil-5-diaridigital.esL’ecoparc mòbil consisteix en un xicotet camió que està preparat per a reciclar residus sòlids urbans que poden ser valoritzats i reciclats, i els especials, que no tenen cabuda als contenidors de recollida tradicionals. Residus com xicotets electrodomèstics, aparells electrònics, bateries i acumuladors, olis, vernissos, fitosanitaris, porexpan, aerosols i pneumàtics, entre altres, poden ser dipositats.

El servei d’ecoparc mòbil visitarà Xàtiva quatre dies a la setmana, i el seu horari i ubicació variaran depenent del dia. La regidoria de Medi Ambient ha dissenyat uns díptics divulgatius que inclouen informació detallada sobre l’ecoparc mòbil (ubicacions, horaris, etc.) i que, a partir de hui, es començaran a distribuir per tota la ciutat. També es pot consultar la pàgina web del COR www.consorciresidus.org.

Cal recordar que, independentment d’aquesta novetat, els veïns i veïnes de la ciutat continuen tenint a la seua disposició l’ecoparc fix, situat al polígon de la Vila, que està obert tots els dies de la setmana.

Reciclar té premi, fent ús de l’ecoparc (fix o mòbil) i facilitant el DNI s’obtenen punts canviables per descomptes a la taxa del fem.

No hay comentarios

Dejar respuesta