Xàtiva es reuneix amb les entitats d’acció social per coordinar la resposta a les necessitats bàsiques

La trobada d’ahir entre Benestar Social i les associacions tenia l’objectiu de traçar una coordinació a l’hora de prestar els serveis i els recursos disponibles

Xàtiva,21 d’abril de 2023.- L’Ajuntament de Xàtiva s’ha reunit aquesta setmana amb les entitats i organitzacions d’acció social encarregades de l’atenció de les necessitats bàsiques per tal de coordinar les accions i optimitzar els recursos per poder donar resposta a les necessitats de la ciutadania, evitant duplicitats.

La intenció és treballar de manera coordinada amb recursos personals professionalitzats o personals, econòmics i especialment transversals per a atendre persones sense sostre, persones grans, persones nouvingudes a la ciutat, dones amb dificultats, persones amb discapacitats o famílies.

«Aquest nou procés de coordinació donarà una resposta com a ciutat a tots els casos que van sorgint, compartint recursos, acompanyant a les famílies o a les persones amb uns itineraris ben definits de detecció, resposta i inclusió real a Xàtiva», ha indicat la regidora de Benestar Social Xelo Angulo, qui ha afegit que «som una gran xarxa de suport per a que ningú quede enrere. Reunions com aquesta fan que, des de l’Ajuntament i des del teixit associatiu de Xàtiva, es puga definir com treballar conjuntament per a fer una ciutat més amable per viure».

L’Ajuntament va lliurar a les associacions els resultats del qüestionari que se’ls va fer arribar amb anterioritat, i es va comprometre a visitar totes les seus per tal de crear sinergies i conèixer altres experiències i espais de coordinació. L’objectiu és poder pensar conjuntament possibles propostes i crear un model d’organització.

Entre les organitzacions participants es troben l’Associació Valenciana de Solidaritat amb Àfrica (AVSA), Gent de la Consolació, Creu Roja, Càritas de les distintes parròquies i el departament d’atenció Primària de Serveis Socials de l’Ajuntament de Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta