Xàtiva es prepara per a la commemoració del Dia Internacional de la Dona 2021

Sota el lema “Xàtiva té nom de dona”, la capital de La Costera prepara la celebració del Dia Internacional de la Dona en una edició marcada per les restriccions de la pandèmia. Aquest matí, la regidora de Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Xàtiva, Lena Baraza, ha presentat els actes oficials que, com cada any, tracten de posar de relleu les reivindicacions feministes a la ciutat. Tal com ha dit Baraza, «encara que no puguem eixir al carrer, volem que es note que les dones de Xàtiva estan presents i continuen cridant contra el masclisme».

El món de l’Educació sol ser un dels epicentres de les accions de conscienciació. En aquesta ocasió, del 8 al 15 de març, es durà a terme una campanya conjunta amb la comunitat educativa, per mitja de la qual cada centre escolar realitzarà exposicions sobre dones de Xàtiva, bé siguen personalitats nacionals o internacionals o també sobre aquelles veïnes de la ciutat que es dediquen a les tasques de cura per visibilitzar-les i atorgar-les el reconeixement que mereixen. A més a més, les i els escolars també dissenyaran cartells inspirats en el lema «Xàtiva té nom de dona», dissenys que serviran com a material gràfic amb què s’editarà un vídeo que es difondrà a través de les xarxes socials.

Per part de Consell de Dones de Xàtiva per a la Igualtat i contra la Violència de Gènere s’ha previst l’organització de tres accions principalment. En primer lloc, hui s’ha procedit a la instal·lació de diverses siluetes de dones en distints indrets urbans. Aquestes siluetes s’han posat a disposició d’aquells centres educatius que les sol·liciten.

D’altra banda, el mateix dilluns 8 de març, des de les 19:30h, una caravana reivindicativa de cotxes recorrerà distints carrers de la ciutat, donat que la situació sanitària desaconsella la celebració de les tradicionals manifestacions amb que cada any es commemorava l’efemèride. Així mateix, la tercera de les accions previstes pel Consell de les Dones és la instal·lació a l’Albereda de pancartes amb lemes feministes i reivindicatius.

Anteriorment, des del 23 de febrer, el Consell de les Dones està desenvolupant una campanya de conscienciació anomenada «Ho mires com ho mires, la conciliació sempre és una bona opció». Entre els objectius de la campanya figuren el difondre entre la ciutadania totes aquelles mesures de conciliació laboral i familiar al abast de la població treballadora, així com visibilitzar els avantatges per a les empreses, famíllies, societat, i les persones treballadores.

La programació d’actes es completa amb una sèrie d’inicatives impulsades des de la Regidoria de Dona i Igualtat, programades durant el mes de març. En aquest sentit, el 26 de març, a les 13:30h, en les xarxes socials de Dona i Igualtat, va a presentar-se una plataforma online d’empoderament de la ciutadania, que contindrà les següents àrees: espai d’empoderament per a l’ocupació, espai de creixement personal, escola d’igualtat, espai TIC, espai d’empoderament col·lectiu, espai de masculinitats, escola coeducadora per a famílies i espai artístic i creatiu. Aquest catàleg de cursos anirà ampliant-se al llarg de l’any.

L’Escola d’Empoderament de les Dones continuarà realitzant-se en modalitat presencial quan la situació sanitària així ho permeta. Tanmateix, val a dir que la creació d’aquesta plataforma online respon a l’objectiu de facilitar els seus continguts a la major quantitat de persones possible.

Està previst també que el 8-M es presente el vídeo editat pel Consell de la Joventut de Xàtiva, amb la col·laboració i participació de la ciutadania. Així mateix, es preveu que el dia 30 de març, a les 13:30h, tinga lloc la presentació en roda de premsa del resultats de l’enquesta diagnòstic de la ciutadania de Xàtiva per al Pla d’Igualtat.

Finalment, el 25 de març, organitzat per les matrones del Centre de Salut de Xàtiva, tindrà lloc el taller online «Conèixer-se per a gaudir».

No hay comentarios

Dejar respuesta