ASPROMIVISE realitza una setmana d’activitats al voltat del Dia de la Dona

El 8 de març, és un dia molt important, ja que es commemora el dia internacional de
la dona . Des d’Aspromivise s’han realitzat durant tota la setmana activitats al voltant de la dona treballadora, tenint en compte la situació social actual i prenent cura de totes les mesures per previndre la COVID-19. Una de les activitats que més a agradat a les persones usuàries ha estat una recerca sobre la història d’este dia on la sessió acabava nomenant a les dones que han sigut el seu referent en la vida.

Aquest any ‘Xàtiva te nom de dona’, un dels lemes del Consell de les dones on per
suposat participa Aspromivise, es vol reconèixer el paper de la dona a la situació d’emergència sanitària actual on s’ha vist encara més evident el paper importantíssim de totes les dones en la cura i l’atenció a les persones.

Les activitats que s’han realitzat tant al centre ocupacional , la vivenda tutelada com al programa Iaraqué, han estat molt diverses: xarrades, jocs, manualitats, visualització de documentals… on l’objectiu ha sigut prendre consciència de les dones a la història, tot el que s’ha aconseguit… i el que queda per fer, per arribar a una igualtat real.

S’han pintat i decorat siluetes de dones per col·locar a llocs emblemàtics de la nostra ciutat en col·laboració amb la casa de les dones. Aquest 2021 no estarem al carrer però les nostres siluetes estaran visibles per a que a ningú s’oblide que siguem la meitat de la població.

També hem tingut l’oportunitat de contar amb la col·laboració de Tere Roca, amb ella
s’ha realitzat un taller d’escriptura i una exposició iconogràfica del seu relat “Llibertats i Carros”. Activitats d’aquest tipus que aporten nous coneixements són acollides en moltes ganes, perquè sempre estem obertes a aprendre coses noves.

Una setmana plena d’experiències que ens han servit per tenir encara mes present la
figura de la dona com a referent i per adonar-nos de la importància del feminisme. Per acabar la setmana està previst que el dilluns a les 20h participem en la marxa per la igualtat organitzada pel Consell de les dones i Xateva.

Vos Esperem el dilluns als balcons per dedicar un aplaudiment a totes les dones! Perquè encara hi ha molt per millorar, celebrem el 8M !

No hay comentarios

Dejar respuesta