Xàtiva entrega els premis del II Certamen de Narrativa Curta en Valencià

Gala Soler i Clara Ordiñana s’imposen en Secundària, mentre que Patricia Sanchis guanya en la modalitat de Batxillerat

Finalment s’han presentat un total de 93 obres

La Casa de la Cultura ha acollit aquest matí l’entrega dels premis del II Certamen de Narrativa Curta en Valencià organitzat pel departament de Política Lingüística de l’Ajuntament de Xàtiva, en el que han participat alumnes de Secundària i Batxillerat dels diferents centres educatius de Xàtiva.

En la secció A (primer cicle de la ESO), la guanyadora ha estat Gala Soler Sánchez mentre que la secció B (segon cicle) ha recaigut en Clara Ordiñana Ramón, ambdues del col·legi Nuestra Señora de la Seo. El premi en la Secció C (Batxillerat), l’ha aconseguit Patricia Sanchis Alcaraz, de l’IES Josep de Ribera. A més a més, el Premi a la major participació l’ha rebut el IES Lluís Simarro, amb 58 narracions presentades, que obtindrà 300 euros en material bibliogràfic en valencià.

Es tracta de la segona edició d’aquest certamen, que té l’objectiu de promoure l’ús del valencià entre la població escolar de Xàtiva, i en ell que han participat un total de 93 xiquets i xiquetes. A més a més els centres han mostrat la seua implicació fent una selecció prèvia de les narracions presentades.

Les obres a presentar podien ser qualsevol tipus de narrativa curta: contes, novel·les, o memòries; amb una extensió mínima de dos fulls a doble espai per una sola cara. Els premis per a les guanyadores són una tauleta tàctic amb teclat incorporat per als alumnes d’ESO i un portàtil per a la vencedora en la modalitat de Batxillerat.

Els escrits guardonats seran publicats a través de la pàgina web de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de la Regidoria de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Xàtiva.

El jurat del certamen ha estat conformat pel ja antic regidor de Política Lingüística Alfred Boluda -com a president-, el bibliotecari César Antoni Pla, el tècnic de Política Lingüística de la Conselleria Vicent Tortosa, la professora del IES Les Foies de Benigànim Carme Gosalbez i la professora Maria Josep Juan Ballester.


En Castellà:

Xàtiva entrega los premios del II Certamen de Narrativa Corta en Valenciano

Gala Soler y Clara Ordiñana se imponen en Secundaria, mientras que Patricia Sanchis gana en la modalidad de Bachillerato

La Casa de la Cultura ha acogido esta mañana la entrega de los premios del II Certamen de Narrativa Corta en Valenciano organizado por el departamento de Política Lingüística del Ayuntamiento de Xàtiva, en el que han participado alumnos de Secundaria y Bachillerato de los diferentes centros educativos de Xàtiva.

En la sección A (primer ciclo de la ESO), la ganadora ha sido Gala Soler Sánchez mientras que la sección B (segundo ciclo) ha recaído en Clara Ordiñana Ramón, ambas del colegio Nuestra Señora de la Seo. El premio en la Sección C (Bachillerato), lo ha conseguido Patricia Sanchis Alcaraz, del IES Josep de Ribera. Además, el premio a la mayor participación lo ha recibido el IES Lluís Simarro, con 58 narraciones presentadas, que obtendrá 300 euros en material bibliográfico en valenciano.

Se trata de la segunda edición de este certamen, que tiene el objetivo de promover el uso del valenciano entre la población escolar de Xàtiva, y en él que han participado un total de 93 jovenes. Además los centros han mostrado su implicación haciendo una selección previa de las narraciones presentadas.


Las obras a presentar podían ser cualquier tipo de narrativa corta: cuentos, novelas, o memorias; con una extensión mínima de dos hojas a doble espacio por una suela cara. Los premios para las ganadores son una mesita táctico con teclado incorporado para los alumnas de ESO y un portátil para la vencedor en la modalidad de Bachillerato.


Los escritos galardonados serán publicados a través de la página web de la Oficina de Promoción y Uso del Valenciano de la Concejalía de Promoción Lingüística del Ayuntamiento de Xàtiva.


El jurado del certamen ha sido conformado por el ya antiguo regidor de Política Lingüística Alfred Boluda -como presidente-, el bibliotecario César Antoni Pla, el técnico de Política Lingüística de la Consellería Vicent Tortosa, la profesora del IES Las Hoyas de Benigánim Carme Gosalbez y la profesora Maria Josep Juan Ballester.

No hay comentarios

Dejar respuesta