S’inicien els actes de la festivitat del Corpus Christi a Xàtiva

Hui dijous 20 de juny, a les 19:30h, a l’església de Sant Francesc, tindrà lloc la missa del Corpus. Seguidament, a les 20:30h, a Sant Domènec, se celebrarà la presentació del disc «Carrers de volta». Tocates i danses de Xàtiva a càrrec de la colla de dolçainers i tabaleters «La Socarrà». També es presentarà la nova Tortuga dels Fusters realitzada per l’artista xativí Xavier Herrero i es llegirà el Pregó Oficial del Corpus, aquest any de la mà de Jordi Estellés Carrasco.

Ja el diumenge 23 de juny es durà a terme la processó del Corpus, amb eixida a les 18:00h de la processó cívica amb gegants, nanos i dansetes. A les 19:00h aproximadament s’incorporarà la processó religiosa, amb la creu alçada obrint pas, els feligresos, els xiquets i xiquetes de primera comunió, els personatges bíblics, cirialots, la custòdia amb el capítol eclesiàstic amb l’Abat de Xàtiva, la Corporació Municipal acompanyada de la Cobla i els Macers, representants de la Policia Local i la Banda de Música «La Nova».

El recorregut, que serà l’habitual, comptarà amb dinou parades on els diferents grups de la processó duran a terme les seues dansades. Entre els llocs de dansa es troben la Seu, la Plaça la Bassa, la Plaça Sant Jaume, el carrer Corretgeria, la Plaça de la Trinitat, la Plaça Benlloch, la Plaça Santa Tecla, el carrer de Segurana, la Plaça Enriquez, el Portal de Sant Francesc, el portal del Lleó o el carrer del Taquígraf Martí.

2 Comentarios

  1. Una pregunta a la plaça portal de València no batllen?just davant del convent de la consolació, com no está nomenat a la informació per si aquest any a cambiat. Grasies

Dejar respuesta