Xàtiva entrega els premis del I certamen de narrativa curta en valencià

Finalment s’han presentat un total de 29 obres

La Casa de la Cultura ha acollit aquest matí l’entrega dels premis del I certamen de narrativa curta en valencià organitzat per la Regidoria de Política Lingüística de l’Ajuntament de Xàtiva, en el que han participat alumnes de Secundària i Batxillerat dels diferents centres educatius de Xàtiva.

En la secció A (primer cicle de la ESO), la guanyadora ha estat Rocío Sanchis Climent mentre que la secció B (segon cicle) ha recaigut en Esther Lluch Bataller, ambdues del col·legi Nuestra Señora de la Seo. El premi en la Secció C (Batxillerat), l’ha aconseguit Sergio García Genís, de l’IES Josep de Ribera. A més a més, el Premi a la major participació l’ha rebut el col·legi Nuestra Señora de la Seo que obtindrà 300 euros en material bibliogràfic en valencià.

Es tracta de la primera edició d’aquest certamen, que té l’objectiu de promoure l’ús del valencià entre la població escolar de Xàtiva, i en ell que han participat un total de 29 xiquets i xiquetes. A més a més els centres han mostrat la seua implicació fent una selecció prèvia de les narracions presentades.

Les obres a presentar podien ser qualsevol tipus de narrativa curta: contes, novel·les, o memòries; amb una extensió mínima de dos fulls a doble espai per una sola cara. Els premis per las guanyadors són una tauleta tàctic amb teclat incorporat per als alumnes d’ESO i un portàtil per al vencedor en la modalitat de Batxillerat.

Els escrits guardonats seran publicats a través de la pàgina web de l’Oficina de Promoció i Ús del Valencià de la Regidoria de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Xàtiva.

El jurat del certamen ha estat conformat pel regidor de Política Lingüística Alfred Boluda -com a president-, la tècnica de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Xàtiva Sonia Blázquez, el bibliotecari municipal Vicent Orquín, el tècnic de Política Lingüística de la Conselleria Vicent Tortosa i la professora del IES Les Foies de Benigànim Carme Gosalbez.


En Castellà:

Xàtiva entrega los premios del I certamen de narrativa corta en valenciano

La Casa de la Cultura ha acogido esta mañana la entrega de los premios del I certamen de narrativa corta en valenciano organizado por la Concejalía de Política Lingüística del Ayuntamiento de Xàtiva, en el que han participado alumnos de Secundaria y Bachillerato de los diferentes centros educativos de Xàtiva.

En la sección A (primer ciclo de la ESO), la ganadora ha sido Rocío Sanchis Climent mientras que la sección B (segundo ciclo) ha recaído en Esther Lluch Bataller, ambas del colegio Nuestra Señora de la Seo. El premio en la Sección C (Bachillerato), lo ha conseguido Sergio García Genís, del IES José de Ribera. Además, el Premio a la mayor participación la ha recibido el colegio Nuestra Señora de la Seo, que obtendrá 300 euros en material bibliográfico en valenciano.

Se trata de la primera edición de este certamen, que tiene el objetivo de promover el uso del valenciano entre la población escolar de Xàtiva, y en el que han participado un total de 29 jóvenes. Además los centros han mostrado su implicación haciendo una selección previa de las narraciones presentadas.

Las obras a presentar podían ser cualquier tipo de narrativa corta: cuentos, novelas, o memorias; con una extensión mínima de dos hojas a doble espacio por una sola cara. Los premios para las ganadores son una tableta táctil con teclado incorporado para los alumnos de ESO y un portátil para el vencedor en la modalidad de Bachillerato.

Los escritos galardonados serán publicados a través de la página web de la Oficina de Promoción y Uso del Valenciano de la Concejalía de Promoción Lingüística del Ayuntamiento de Xàtiva.

El jurado del certamen ha sido conformado por el concejal de Política Lingüística Alfred Boluda -como presidente-, la técnica de Promoción Lingüística del Ayuntamiento de Xàtiva Sonia Blázquez, el bibliotecario municipal Vicente Orquín, el técnico de Política Lingüística de la Conselleria Vicente Tortosa y la profesora del IES Les Foies de Benigànim Carmen Gosálbez.

No hay comentarios

Dejar respuesta

16 + cinco =