Xàtiva elimina el risc de despreniment de les roques inestables de la Cova Negra amb el suport de la Diputació

L’entorn de la Cova Negra de Xàtiva ha millorat la seua seguretat amb la instal•lació d’una xarxa de cables de seguretat eliminant així el risc de despreniment de roques a través d’una actuació que ha dut a terme l’Ajuntament de la localitat amb el suport econòmic de la Diputació de València.

El diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i l’alcalde del municipi, Roger Cerdà, visitaren ahir l’espai per conèixer el resultat final d’aquestes actuacions que protegiran l’entrada de la cova on existeix un jaciment arqueològic.

La intervenció que s’ha dut a terme a la Cova Negra ha tingut un cost final de 9.970 euros, dels que la Diputació ha aportat 8.973 euros, que suposen el 90% del total, mentre que l’Ajuntament s’ha fet càrrec dels 997 euros restants. Aquesta obra «s’ha realitzat mitjançant el procediment d’emergència dins del Programa de Riscos Geològics del Servei de Medi Ambient per tal d’evitar el col·lapse d’un bloc calcari amb fissures importants”, segons ha explicat el diputat qui ha afegit que «aquesta obra era molt necessària per tal de millorar la seguretat de l’entorn més immediat de la Cova Negra».

Concretaement, les obres d’eliminació del risc de despreniment han consistit en la instal·lació d’una xarxa de cables de 60 m2 que s’ha fixat al terreny amb ancoratges de quatre metres de profunditat i el desbrossament i sanejament de la zona. D’aquesta manera, es protegeix els visitants de l’espai així com l’accés a la cova segons assegurava l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà.

No hay comentarios

Dejar respuesta