La Diputació ajuda a Vallada a obrir el seu alberg després de 5 anys tancat per falta de recursos

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat aquest dimecres l’alberg de Vallada, en el Paratge de les Ermites, que prompte oferirà als amants de la natura 45 places de turisme d’oci, després d’haver sigut moblat i condicionat amb una inversió de 100.000 euros del Patronat de Turisme de la corporació provincial.

En paraules de Rodríguez, “des del moment en què ens van presentar el projecte d’aquesta infraestructura inacabada vam tenir clar que havíem d’ajudar a Vallada a oblidar la càrrega econòmica que tenia en la motxilla i afrontar el futur, i per a açò era fonamental ficar en marxa aquesta instal·lació, amb l’objectiu de generar ocupació en aquestes zones d’interior i oportunitats perquè la gent es quede a viure en aquests pobles”.

Acompanyat per l’alcaldessa, María José Tortosa, i el diputat Pablo Seguí, el president de la Diputació va recorrer les dues plantes d’un edifici que es va plantejar en un primer moment com a hotel i que, després de quedar desert el concurs per falta d’equipament, “ara podrà veure la llum com a refugi de muntanya en una zona d’un gran valor paisatgístic i mediambiental, sumant un recurs més a l’economia de Vallada amb una previsió de 100 pernoctaciones anuals per plaça”.

L’allotjament “està orientat a grups d’excursionistes i visitants que cerquen gaudir de la muntanya en un entorn allunyat de massificacions i, a més de dinamitzar la zona a nivell turístic, serà un centre incentivador d’activitats en la natura”, explica l’alcaldessa del municipi María José Tortosa.

Tortosa ha afegit que la inversió de la Diputació per a moblar i equipar l’alberg “ha fet més atractiva la licitació, que a més ha comptat amb un estudi que garanteix la viabilitat de la concessió”. Un estudi que contempla sis treballadors per a l’alberg i preus assequibles per a aconseguir unes 4.500 pernoctaciones anuals, i que destaca l’escassa oferta d’aquest tipus d’allotjament en la comarca.

No hay comentarios

Dejar respuesta