Xàtiva edita una guia de llenguatge administratiu no sexista

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, l’Ajuntament de Xàtiva s’uneix a les reivindicacions per la igualtat de gènere amb la campanya “Valencià per la igualtat”.

En el matí de divendres, l’alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà i la regidora de Dona i Igualtat, Francesca Chapí, presentaren al saló de plenaris la “Guia per a usar un llenguatge igualitari en l’Administració local”. Les regidories de Promoció Lingüística i de Dona i Igualtat s’han ocupat d’impulsar la mesura d’editar un manual que ja existeix en altres ajuntaments com ara el de Silla.

Aquesta guia pretén oferir recursos i estratègies als treballadors per tal d’utilitzar un llenguatge igualitari, no sexista, en la comunicació, i pretén proporcionar estratègies per a un ús igualitari de la llengua. Aquesta guia facilita al personal municipal recomanacions per a evitar l’ús sexista del llenguatge, des de la visió que la llengua és una construcció humana que per si mateixa no és sexista, sinó que ho és l’ús que en fem les persones.

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 × 1 =