Comença la cerca de 39 afusellats durant el franquisme en la fossa 22 del cementeri de Paterna

Les obres, finançades per la Diputació de València, són el començament també de les nombroses actuacions en matèria de memòria històrica que es duran a terme durant 2018 amb un pressupost de 626.000 euros.

“Continuem amb el nostre treball de dignificar aquest país, que no pot considerar-se democràtic si encara té les cunetes i els cementeris plens de fosses comunes”, s’ha lamentat la titular de Memòria Històrica, Rosa Pérez Garijo.

Els treballs d’excavació i exhumació de la fossa comuna, a càrrec de l’equip d’ArqueoAntro, es perllongaran durant els pròxims dos mesos. Una vegada finalitzats els treballs de camp, s’enviaran les mostres a l’Escola de Medicina Legal de la Universitat Complutense de Madrid, on s’estudiaran les restes i signes de violència. “Després d’aquest procés, una empresa genètica farà els anàlisis de les mostres d’ADN amb les més de 12 famílies involucrades en el procés”, ha detallat l’arqueòleg d’ArqueoAntro.

Concretament, en la número 22 es va situar una saca de 39 persones, executades de manera sumaria el dia 28 de juliol de 1939. Entre les víctimes es troben veïns d’un gran nombre de poblacions de la província entre les que destaca Xàtiva.

No hay comentarios

Dejar respuesta

5 × 2 =